Açılışı Harker Yaptı, Gün İçinde Diğer FOMC Üyeleri Beklenecek...

Açılışı Harker Yaptı, Gün İçinde Diğer FOMC Üyeleri Beklenecek...

Dolar Endeksi Yükseliyor, Gelişmekte Olan Ülkelerde Kayıp Var...

Asya seansında ABD Doları ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde yükseliş yaşanıyor. ABD 10 yıllık tahvil faizi 0.02 puan artarak %2.447 seviyesine yükseldi. Dolar Endeksi 100.900'dan 101.180 seviyesine ulaştı.
Gelişmekte olan ülke para birimlerine baktığımızda USDTRY paritesi %0.30 oranında yükselerek 3.6330'a yükselirken, USDZAR %0.32 arttı. Benzer kayıpları diğer Avrupa ülke para birimlerinde görebiliyoruz. Dolar, Euro'ya göre %0.32 oranında prim yaparak pariteyi 1.0580 seviyesine düşürdü.
Gelişen ülke para birimlerinde de Dolar, Yen'e karşı %0.36; Sterlin'e karşı ise %0.12 oranında primli seyrediyor.

Asya seasında yaşanan bu hareketin sebebi olarak Philadelphia FED Başkanı Harker'ın açıklamalarını gösterebiliriz. Dış basın kaynaklarına yansıyan açıklamalara göre Harker, Mart ayında faiz arttırımını masada tutacağını ve FED'in getiri eğrinin gerisinden geldiğini düşünmediğini belirtti. Açıklamanın ardından başta gelişmekte olan ülkepara birimleri olmak üzere, dolar endeksinde de kayda değer hareketlenme görüldü.

Harker'ın ardından bugün üç FOMC üyesi daha konuşacak. Bununla birlikte Çarşamba akşamı FOMC tutanaklarının geleceğini ve başta dolar olmak üzere tüm gelişmekte olan ülke para birimlerinde volatilitenin artabileceğini hatırlatmak isteriz.

Avustralya Merkez Bankası(RBA) PPK Tutanaklarını Yayınladı...

Bu sabah karşı Avustralya'dan Şubat ayında gerçekleştirilmiş para politikası kurulunun tutanakları yayınlandı. Tutanaklar, daha önceki toplantılarda konuşulan ve uzlaşılan fikirlerden çok farklı durmuyor. Hatırlanacağı üzere RBA, bu toplantıda faizleri sabit bırakmıştı. Bu durumun tutanaklara, "faizlerin, büyüme ve enflasyon oranlarıyla uyumlu şekilde ilerlediği ve bu sebeple sabit bırakıldığı" düşüncesiyle geçtiğini görüyoruz. Özellikle madencilik sektörünün, Avustralya ekonomisine ek katkı yaptığının üzerinde duruluyor.

Çin ve Trump'a da değinilen tutanaklarda, Trump konusunda bir "endişe", Çin konusunda ise "umut dolu" ifadeler gözden kaçmıyor. Tutanaklardaki ifadeler daha önceden satın alındığından dolayı AUD tarafında aşırı bir volatilite oluşmadı. Ancak Avustralya ekonomisi stabilitesini korumaya devam ettiği süreçte enflasyonun daha fazla destek bulacağı düşünülürse, AUD tarafının primli olmaya devam edebileceği öngörülebilir. Yine de Trump endişelerini göz ardı etmemekte fayda var.

Tutanakların detayına http://ikon.news/haber/detay/874614 linkinden ulaşabilirsiniz.

Asya borsaları genel olarak primli seyrediyor. Japonya borsası Nikkei %0.67, Çin borsası Shanghai ise %0.27 pozitif bir görüntü çizerken, Hong Kong borsası Hang Seng ise %0.24 oranında değer kaybı yaşıyor.

Avrupa borsaları dünü pozitif kapattı. Almanya borsası DAX spot endeksi %0.60 artıda, Fransa borsası CAC40 spot endeksi ve Birleşik Krallık borsası FTSE100 spot endeksi  ise yatay görüntüde seansı kapattı.

ABD spot piyasalarının dün Başkanlar Günü sebebiyle kapalı olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz.

Günün ajandası:
*11:30 | Almanya - İmalat PMI Endeksi : ? (Beklenti: 56 ; Önceki: 56.4)
*11:30 | Almanya - Hizmet PMI Endeksi: ? (Beklenti: 53.6 ; Önceki: 53.4)
*12:00 | Euro Bölgesi - İmalat PMI Endeksi : ? (Beklenti: 55 ; Önceki: 55.2)
*12:00 | Euro Bölgesi - Hizmet PMI Endeksi : ? (Beklenti: 53.7 ; Önceki: 53.7)
*13:00 | İngiltere Merkez Bankası Enflasyon Raporu ve Başkan Carney'in Konuşması
*16:50 | ABD - FOMC Üyesi Kashkari'nin Konuşması
*17:45 | ABD - İmalat PMI Endeksi : ? (Beklenti: 55.2 ; Önceki: 55)
*17:45 | ABD - Hizmet PMI Endeksi: ? (Beklenti: 55.7 ; Önceki: 55.6)
*20:00 | ABD - FOMC Üyesi Harker'ın Konuşması
*23:30 | ABD - FOMC Üyesi Williams'ın Konuşması

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç