Onlarca Çinlinin Yeni Yüzü...

Onlarca Çinli şirket ve girişimci 'Ivanka' adını marka ismi olarak kullanmak üzere başvuru yaptı. 

 

Ulusal Patent Bürosu verilerine göre 65 başvuru arasında duvar kağıdından alkollü içeceğe kadar çok sayıda ürün yer alıyor. 

 

Pek çok başvuru şu anda bekleme aşamasında. Pekinli otoritelerin bu başvurulara yeşil ışık yakıp yapmayacağı ise merak konusu. Zira Çin hukuku, yabancı isimlerin iş dünyasında kullanımına çok da sıcak bakmıyor. Örneğin Çinli bir ayakkabı üreticisi, Michael Jordan'ın adını Çince olarak uzun yıllar kullandı ancak 4 yıl süren çekişmeli sürecin ardından geçtiğimiz Aralık'ta mahkeme Jordan'ın Çince lakabının firma tarafından kullanılmasına yasak getirdi. 

 

Öte yandan Ivanka Trump'ın popülerliği, Washington'daki Çin Büyükelçiliği'ni Çin Yeni Yıl kutlamaları kapsamında ziyaret ettiğinden bu yana ülkede hızla artıyor. Ivanka Trump'ın İngilizce adının yanı sıra Çince adı da Çinliler için oldukça tercih edilebilir durumda. Zira hali hazırda 40 Çinli şirket Ivanka Trump'ı Çince olarak renklerine bağlamış vaziyette. Öte yandan geçtiğimiz ay Çin'deki bir mahkeme kararı Ivanka severleri üzecek nitelikte. Karara göre kamusal figürlerin isimlerinin şirketler tarafından kullanılması yasak. 

 

Kaynak: CNBC

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç