FED/Kashkari'den Dodd-Frank Mesajı...

FED/Kashkari'den Dodd-Frank Mesajı...

Minneapolis FED Başkanı Kashkari konuşmasında büyük bankalar için "too big to fail" (batmak için çok büyük) söylemini tekrar ederek, Dodd-Frank'ın bu sorunu çözmediğini ifade etti. "FED'in üçücnü görevi finansal istikrarı sağlamak" diyen Kashkari, balonları görmek için varlık fiyatlarını izlediklerini belirtti ve ekledi: "Ancak varlık balonlarını önceden görmek neredeyse imkansız". 

 

"Eğer hisse senedi piyasaları aşağı gelir ise, bu konut fiyatlarında çöküşün yarattığına benzer bir kaosa yol açmaz" diyen Minneapolis FED Başkanı, ekonomi istikrara kavuştuğunda FED bilançosundaki mortgage varlıklarından gelirleri yatırıma yönlendirmeye son vereceklerini açıkladı.

 

Öte yandan ekonomik büyümeyi artırmanın yolunun ise nüfusu ve verimliliği arttırmaktan geçtiğine dikkat çekti. İstihdamda ilerleme için daha fazla alan olduğu konusunda temkinli iyimser olduğunu ifade eden Kashkari, "Yeni mali politikaları bekleyip görmeliyiz" dedi.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç