Petrol Kahini Bu Kez Ne Diyor?

Petrol Kahini Bu Kez Ne Diyor?

2014 yılının sonlarında ham petrol 60 ila 80 dolar arasında kararsız bir şekilde salınırken, Oil Price İnformation Service'ten Tom Kloza gelecek yıl boyunca (yani 2015 yılında) petrolün tabir yerindeyse dibe dalacağını söylemişti. Kloza haklı çıktı ve 2015 yılı sonunda ham petrolün varil fiyatı neredeyse yarı yarıya düştü. 

 

Peki Kloza bugün petrol fiyatları için ne diyor?

 

CNBC'ye konuşan Kloza, ABD ham petrol üretimindeki tırmanış nedeniyle petrol fiyatlarında yaklaşık yüzde 8 oranında bir düşüş beklediğini belirtiyor. 40 ila 60 dolar bandında dalgalanmanın görülebileceğini ancak en nihayetinde düşük seviyede kalmayı sürdüreceğini belirten Kloza, kaya petrolündeki artışın piyasaya belirgin şekilde etki etmesiyle 50-55 dolar bandında bir süre kalabileceğini ifade ediyor. Kloza ayrıca arz fazlası endişelerinin petrol fiyatlarını baskıladığını da sözlerine ekliyor.

 

ABD ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 1  milyon varil civarında düşüş gösterdi. Kloza, bulunduğumuz çeyrek ve önümüzdeki 2017 3. çeyrek itibarıyla stoklarda her hafta düşüş yaşanacağını düşünüyor. "Mayıs ayı teoride petrol fiyatları için boğaya işaret ediyor; fakat bunun için sabretmemiz gerekecek" diyor.

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç