Emtia Piyasasının Yakın Geleceği...

Emtia Piyasasının Yakın Geleceği...

Dünya Bankası, 2017'de petrol fiyatının varil başına 55 ABD doları seviyesinde olacağını öngördüğünü açıkladı. Bankanın emtia raporunda, 2017'de bir varil petrol için 55 dolarlık ortalama bir fiyat öngörülürken, önümüzdeki yıl için tahmin 60 dolara yükseldi. Bankanın petrol, doğal gaz ve kömürü kapsayan enerji fiyatları endeksi 2017 yılı artış tahmini %25 olarak açıklandı. Dünya Bankası, 2016 yılı ham petrol ortalama fiyat beklentisini 43 dolar/varilde bıraktı.

 

Raporda, "Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışındaki ülkelerin yaptığı üretim kısıtlamaları ile yükselişi desteklenen petrol fiyatları, petrol piyasalarının aşamalı olarak dengelenmesine izin verecek" denildi. Raporda ayrıca, bu yıl doğalgaz fiyatlarında %15'lik bir artışın olacağı öngörülüyor. Gübre, metal ve mineral gibi enerji dışı emtia fiyatlarının da beş yıl içinde ilk kez artması bekleniyor. Dünya Bankası'na göre, özellikle Çin'den gelen güçlü talep nedeniyle metal fiyatlarının bu yıl %16 yükselmesi ve Şili, Endonezya ve Peru'daki maden sorunları da dahil olmak üzere arzda kısıtlamalar bekleniyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç