Brexit Müzakereleri Bugün Başlıyor...

Brexit Müzakereleri Bugün Başlıyor...

TÜRKİYE

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçen hafta gerçekleştirdiği para politikası toplantısında, faiz oranlarında değişikliğe gitmeyerek duruşunu korudu. Cuma günü TCMB’nin Ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %11.95 seviyesinde gerçekleşti. Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününü düşüşle 3.50 sınırında bitirdi. Borsa İstanbul’da ABD ve Avrupa borsalarındaki pozitif havanın aksine BIST100 endeksi haftayı %0,55 kayıpla 98,193 puanda tamamladı. Haftanın ilk işlem gününde yurtiçi veri akışı sakinken Perşembe günü haziran ayı Tüketici güveni verisini Cuma günüde Kapasite kullanım oranı ve İmalat güveni verilerini takip ediyor olacağız.

ABD

Geçtiğimiz hafta FED yılın ikinci faiz artırımını gerçekleştirerek gösterge faiz oranını yüzde 1,00 oranından yüzde 1.25 oranına çıkardı. Karar sonrasında Dolar endeksi yükseliş kaydetse de Cuma günü düşüş gösterdi. Endeks 97.56 seviyelerinden çekilerek haftayı 97.10 sınırında kapattı. ABD borsalarında Dow Jones endeksi %0,11 yükselişle 21,384 ile son zamanların en yüksek rekoru ile haftayı tamamlarken, S&P500 endeksi %0,03 hafif artıda 2,433 puandan puanda bitirdi. Ekonomik veri takviminin nispeten sakin olduğu bu hafta ise 9 FED yetkilisinden gelecek açıklamalar, Mevcut Ev Satışları, Yeni Konut satışları ve İşsizlik haklarından yararlanma başvuruları verileri ön plana çıkmakta.

FED Kaplan: Sabırlı Olmalıyız…
“Faizleri daha fazla artırırken çok temkinli ve sabırlı olmalıyız” diyen Kaplan, Yüzde 2'lik hedefe ulaşırken daha fazla iyileşme görmek istiyorum” dedi

FED Kashkari: Faiz Artırımı Ertelenmeliydi…
Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, “Fed daha fazla enflasyon verisi için faiz artırımını ertelemeliydi ”dedi. Kashkari ayrıca, “Fed yüzde 2'lik enflasyon hedefine yaklaşıyormuş gibi görünmüyor” dedi.

Sondaj Kule Sayısı Arttı…
ABD Sondaj Kule Sayısı 6 adet artarak 747’ye yükseldi. ABD’de sondaj sayıları Mayıs 2016’dan bu yana artış gösteriyor.

AVRUPA

Fransa Seçimlerinde Macron’un Partisi Birinci…
Fransa’da milletvekili seçimlerinin ikinci turu Pazar günü tamamlandı. Sandık çıkış anketlerine göre Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un partisi seçimlerin ikinci turunda 577 koltuktan 355’ni kazandı.

Brexit Müzakereleri Bugün Başlıyor…
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına (Brexit) ilişkin müzakereler bugün Brüksel'de başlayacak. Brüksel’de, yerel saatle 11.00’de başlayacak müzakereler, İngiltere'nin Brexit Bakanı David Davis ve AB Komisyonu'nun Baş Müzakerecisi Michel Barnier arasında yapılacak.

ASYA

Japonya Ticaret Rakamları Açıklandı…
Japonya’da açıklanan verilere göre mayıs ayında ithalat %15,1 seviyesinden %17,8 seviyesine %14.8 beklentisini üzerinde artış gösterirken, ihracat %7,5’ten piyasa beklentisi olan %16,1 seviyesinin altında %14,9 artış gösterdi. Diğer yandan Ticaret dengesi ise 203 milyar yen açık verdi.

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Lowe’dan Açıklamalar…
Bugün bir panelde konuşan RBA Başkanı Lowe’ın açıklamalarından satır başları,
*İç ekonomi önümüzdeki birkaç yıl içinde biraz daha hızlı büyüyecektir.
*Küresel ekonomi gelişti, geniş tabanlı kaldı.
*Kişi başı gelirlerdeki ortalama büyüme önümüzdeki yıllarda daha düşük olacaktır.
*Siyasal süreci başarıyla yürüten ekonomik reformlara ihtiyaç duyulmakta.

Günün Ajandası
15:00   USD            Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Üyesi Dudley'in Konuşması
18:00   EUR            BUBA Başkanı Weidmann'ın Konuşması
18:30   USD            3 Aylık Hazine Bonosu İhalesi  Önceki: 0,990%        
18:30   USD            6 Aylık Bono İhalesi   Önceki: 1,100%  


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç