Hafta sonunun Gündemi Almanya Seçimleri Olacak…

Hafta sonunun Gündemi Almanya Seçimleri Olacak…


Almanya Seçimleri geldi çattı…
Uzun süredir beklenen Almanya seçimleri Pazar günü gerçekleşecek. Seçimleri Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Parti’nin kazanması bekleniyor. Buna rağmen bu durum parlamentoda çoğunluğu garantilemeyeceğinden, seçimler sonrası tekrar koalisyon gündemi bekleniyor.

İngiltere Başbakanı May konuştu…
İngiltere Başbakanı May’in çok beklenen Brexit konuşması gerçekleşti. Konuşmada daha önceki ifadelerine benzer ifadelerin kullanılması Sterlin üzerindeki baskının sınırlı kalmasına yol açtı. Brexit müzakerelerinde ilerleme sağlandığını belirten May, 2019’a kadar görüşmelerin süreceğini, kötü bir anlaşmanın yerine hiçbir anlaşmanın olmamasının daha makul olduğunu belirtti.

Avrupa ve ABD’de PMI’lar takip edildi…
Euro Bölgesi, Almanya ve Fransa’da açıklanan PMI’lar beklentilerin üzerinde geldi. ABD’de açıklanan Hizmet PMI’ı beklentilerin altında kalırken, Üretim PMI’ı beklentilere paralel sınırlı bir yükseliş gördü.

MGK Toplandı…
MGK, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplandı. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin bağımsızlık konusunda taviz vermeyeceğini belirtmesi, bölgede gerginliğin yüksek seyrine yol açıyor. MGK’dan ve ardından gelecek Bakanlar Kurulu toplantısından çıkacak kararlar önem arz ediyor.



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç