Avrupa ve Almanya Merkez Bankası Başkanlarının Konuşmaları Takip Edilecek...

Avrupa ve Almanya Merkez Bankası Başkanlarının Konuşmaları Takip Edilecek...

Haftanın son işlem gününde global piyasalarda veri gündemi sakin. Bu sakinlik içerisinde öğlene doğru TSİ 11:30'da ECB Başkanı Draghi'nin "Avrupa'da yeni çağ dönüşümü - Fırsatları Nasıl Yakalayabilirim" isimli konferansta konuşması takip edilecek. Konferansın konusu gereği para politikası ile ilgili ifadelerde bulunması pek beklenmiyor. Ancak yine de konuşma esnasındaki ifadelerine dikkat edilebilir.

Avrupa tarafında TSİ 16:00'da da Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann'ın konuşması olacak. Weidmann ise Frankfurt'da düzenlenecek Avrupa Bankacılık Kongresi'nde konuşması olacak.

Euro Bölgesi Enflasyonunda Bir Miktar Yavaşlama Görülüyor..

Dün açıklanan ekonomik verilerin en önemlisi Euro Bölgesi'nden gelen enflasyon verileriydi. Euro Bölgesi'nde manşet enflasyon beklentileri karşıladı ancak aylık bazda bir önceki ayın altında kalarak ivmesini yavaşlattığını gösterdi. Aynı şekilde Çekirdek enflasyon tarafında da yıllık taraf sabit kalırken, aylık bazlı veride gerileme görüldü. Böylelikle bu veri iki ayın ardından yeniden negatif açıklanmış oldu.

Enflasyon verilerinin ardından Euro tarafında hafif bir değer kaybı yaşandı. Hafta ortasında 1.1860 seviyelerine yükselmiş olan EURUSD paritesi 1.1755 seviyesine kadar geri çekildi.

İsviçre Merkez Bankası'ndan Açıklamalar...

Dün İsviçre Merkez Bankası yönetim kurulundan bir yetkili, SNB'nin aşırı gevşek para politikasını devam ettirme zorunluluğunu yineledi. Yetkili, para politikasının normalleştirilmeye hazır olmadığını vurgularken, bazı merkez bankalarının bunu yapmaya başladığını ve bunun global ekonomi adına iyi bir şey olduğunu dile getirdi. SNB, aşırı gevşek para politikasına rağmen enflasyon tarafında bir yükseliş kaydedemiyor.

Veri Ajandası:

*11:30 | ECB Başkanı Draghi'nin Konuşması
*16:00 | Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann'ın Konuşması
*16:30 | ABD - Konut Başlangıçları: ? (Beklenti: %5.6 ; Önceki: %-4.7)
*16:30 | ABD - İnşaat İzinleri: ? (Beklenti: %2 ; Önceki: %-4.5)
*16:30 | Kanada - Çekirdek TÜFE (aylık) : ? (Beklenti: %0.3 ; Önceki: %0.2)
*16:30 | Kanada - Çekirdek TÜFE (yıllık) : ? (Önceki: %0.8)
*16:30 | Kanada - TÜFE (aylık) : ? (Beklenti: %0.1 ; Önceki: %0.2)
*16:30 | Kanada - TÜFE (yıllık) : ? (Beklenti: %1.4 ; Önceki: %1.6)
*21:00 | ABD - Baker Hughes Sondaj Kuyu Sayısı: ? (Önceki: 738)

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç