Merkezden Dolara Sözlü Müdahale...

Merkezden Dolara Sözlü Müdahale...

TÜRKİYE

Merkezden Dolara Sözlü Müdahale…
Dün Dolar’da görülen 4.50 rekor seviyeler sonrası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıklamasının ardından kur 4.40 seviyesi altına kadar geriledi. Euro/TL kuru ise 4.32 rekor seviyelerden 5.21 seviyelerine geriledi. TCMB yaptığı açıklamada piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumlarının yakından takip edildiğinin ve gelişmelerin enflasyon görünüm üzerinde ki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımların atılacağı mesajını verdi. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TCMB Başkanı Çetinkaya görüşmesi de kurda rekor seviyelerden gerilemesinde etkili oldu.

Hakan Atilla’ya 32 Ay Hapis Cezası…
ABD’de yargılanan eski Halk Bank Genel Müdür yardımcısı Hakan Atilla’ya 32 ay hapis cezası verildi.

ABD

ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi Son 6 Yılın Zirvesinde…
Hafta başından bu yana yükseliş eğilimini sürdüren ABD 10Yıllık tahvil faizi %3.10 ile yaklaşık son 6 yılın zirve seviyelerine yükseldi. Tahvil faizlerinde ki yükseliş Gelişmekte olan ülke para birimleri ve Altında baskılanma yaratırken, Dolar endeksinde ki yükselişi destekliyor.

Sanayi Üretiminde Artış, Konut Başlangıçlarında Düşüş…
ABD’de Sanayi Üretimi Nisan ayında %0,7 artarak 3. ayda da yükselişini sürdürdü. Konut başlangıçları ise beklenenden fazla geriledi.  Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre ABD'de konut başlangıçları Nisan'da %3.7 düşerek 1.29 milyon oldu.

AVRUPA

Euro Bölgesi Enflasyonunda Sürpriz Yok…
Euro bölgesinde enflasyon Nisan ayında yıllık beklentiler dâhilinde %1,2 seviyesinde geldi. Veri aylık bazda ise %0,3 seviyesine geriledi. Martı ayında enflasyon %1 artış kaydetmişti.

ASYA

Avustralya’da İşsizlik Oranı Yükseldi…
Avustralya’da işsizlik Nisan ayında %5,5 seviyesinden %5,6 oranına yükseldi. Nisan ayında istihdam değişikliği ise 22,6K ile 20,3K beklentisi üzerinde artış kaydetti.

Günün Ajandası                                       
12:00  EUR  Ticaret Dengesi (Mar) ? Önceki: 18,9B
13:30  EUR  ECB’den Constancio’nun Konuşması
15:30  USD  İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları ? Beklenti:215K Önceki:211K
15:30  USD  Philadelphia Fed İmalat Endeksi (May) ? Beklenti:21,0  Önceki:23,2
17:30  USD  Doğal Gaz Stokları ? Beklenti:105B Önceki:89B
17:45  USD  FOMC Üyesi Kashkari'ın Konuşması
19:00  GBP  BoE MPC Üyesi Haldane’in Konuşması
20:30  USD  FOMC Üyesi Kaplan'ın Konuşması


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç