Piyasalar Powellı Bekliyor...

Piyasalar Powellı Bekliyor...

Fed ve ECB Tutanaklarında Aradığını Bulamayan Piyasalar Powellı Bekliyor…
Yayınlanan Fed ve ECB tutanaklarında sürpriz bir durum olmazken piyasalar bugün Fed başkanı Jeremy Powell’ın Jackson Hole toplantısında ki konuşmasını takip edecek.Powell’ın para politikasına yönelik söylemleri haftanın son işlem gününde piyasaları hareketlendirebilir.

Türkiye Tüketici Güveni Ağustos Ayında Yükseldi…
TÜİK ve TCMB işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış Tüketici Güven Endeksi, Temmuz ayındaki 56.5 seviyesinden Ağustos'ta 58.3'e yükseldi.
*Yurtiçi Yerleşiklerin yabancı para mevduatları 2 Ağustos haftasına göre 1,50 milyar dolar artarak 187,21 milyar dolar oldu. Mevduatın 117,33 milyar dolar kısmı gerçek kişilere aitken, 69,88 milyar dolar kısmı ise tüzel kişilere ait.

ECB Tutanaklarında Sürpriz Yok...
Dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası (ECB) 24-25 Temmuz tarihli toplantı tutanaklarında sürpriz yoktu. Tutanaklarda, zayıf imalat sektörünün er ya da geç hizmet sektörüne de yansıyacağı endişeleri dile getirilirken, teşvik paketlerinin, seçici eylemler dizisinden daha etkili olabileceği belirtildi. Ayrıca tutanaklarda, Ekonomik yavaşlamanın daha önce düşünülenden çok daha uzun sürmesinin beklenildiği ifade edildi.

İki Fed Yetkilisinden “Daha Fazla Gevşemeye İhtiyaç Yok” Açıklaması…
Philadelphia FED Başkanı Harker dün yaptığı açıklamada, Fed’in bir süre mevcut durumda kalması gerektiğini ve ekonominin durumunu gözlemesi gerektiğini söyleyerek daha fazla gevşeme ihtiyacı görmediğini ifade etti. Kansas City FED Başkanı George da Genişlemeci politikanın zamanı olmadığını ve ABD ekonomisinin faiz indirimine ihtiyacı olmadığını söyledi.

Günün Ajandası 
15:30   Kanada Perakende Satışlar (Aylık) (Haz) Beklenti:-0,1% Önceki:-0,1%
17:00   Fed Başkanı Powell’ın Konuşması
17:00   ABD Yeni Konut Satışları (Tem) Beklenti: 649K Önceki:646K   
17:00   ABD Yeni Konut Satışları (Aylık) (Tem) Beklenti: -0,2% Önceki:7,0%
20:00   ABD Baker Hughes Sondaj Kuyusu Sayısı Önceki:770


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç