Trump, Çin'in Uygulayacağı Tarifelere Sert Tepki Gösterdi...

Trump, Çin'in Uygulayacağı Tarifelere Sert Tepki Gösterdi...

Piyasalar Jackson Hole toplantısının öncesi ve sonrasıyla ilgilenecekken, toplantı öncesinde Çin tarafının ABD'ye yeni tarife açıklaması işleri değiştirdi ve ABD Başkanı Donald Trump Çin'e çok sert açıklamalarda bulundu.

"Her zamanki gibi FED hiçbir şey yapmadı. Yaptıklarımı bilmeden ya da sormadan “konuşabilmeleri” inanılmaz. Çok güçlü bir dolarımız ve çok zayıf bir FED'imiz var. İkisiyle de “zekice” çalışacağım. Tek sorum, Çin Başkanı Xi mi düşman yoksa Powell mı?

Ülkemiz uzun yıllar boyunca Çin ile trilyonlar $ kaybetti. Onlar bizim Fikri Mülkiyet’imizi çaldılar ve buna devam etmek istiyorlar. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz ve Çin’e ihtiyacımız yok. Çin’in ABD’den, yıllarca yıllarca boyunca kazandığı ve çaldığı çok büyük miktarlarda paraya dur demek zorundayız. Buradaki büyük Amerikan şirketlerimiz, Çin’e de dahil olmak üzere bir alternatif aramaya hemen başlamaları için emredildi.

Bu öğlen (ABD saatine göre) Çin tarifelerine cevap vereceğim."

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç