Türk Varlıklarında Pozitif Hava…

Türk Varlıklarında Pozitif Hava…

TL, Dolar karşısında  gün içerisinde 5.69 seviyelerine kadar gerileyerek Kasım ayının en düşük seviyelerine yakın seyrederken, Borsa İstanbul’da BİST100 endeksi 107,481 ile son 20 ayın rekorunu kırdı. Türkiye 5 Yıllık CDS risk primi ise 5 Şubat 2019’dan bu yana ki en düşük seviyede seyrediyor.

ABD Vadeli Endeksleri Ticaret Görüşmelerine İlişkin İyimserlikle Yeniden Tarihi Rekor Seviyeleri Gördü…
ABD vadeli endeksleri haftanın ikinci işlem gününde dünkü kar satışlarının ardından yeniden yükselerek tarihi rekor seviyelere yükseldi. Beyaz Saray’ın Amerikan şirketlerine Çin’li Telekom şirketi Huawei ile iş yapmaları için lisans vereceğini açıklaması yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı ve risk alım iştahını arttırdı. ABD’de S&P500 vadeli endeksi gün içerisinde 3132 seviyelerine, Dow Jones vadeli endeksi 28128, Nasdaq vadeli endeksi 8378 seviyelerine kadar yükselerek tarihi rekorlarını tazeledi.  

Avustralya Merkez Bankası: Faizleri Değiştirmeden Önce İzleyeceğiz… 
Avustralya Merkez Bankası’nın 5 Kasım tarihinde gerçekleştirdiği toplantısına ait yayınlanan tutanaklarda; Banka’nın faiz oranlarını indirmeyi düşündüğü ama harekete geçmeden önce parasal gevşemenin etkilerini izlemeye karar verdiği belirtildi. Banka, hane halklarının çok düşük borçlanma maliyetlerinden korktuğu endişe duyarken, düşük faiz oranlarının olumsuz etkilerinin bilindiği ifade edildi. Banka, 5 Kasım tarihli toplantısında faiz oranını %0,75 ile tarihi düşük seviyede tutmuştu. 

ABD İnşaat izinleri Ekim Ayında Beklentinin Üstünde Arttı...
ABD İnşaat İzinleri (Eki) Açıklanan: 1,461M Beklenti: 1,385M Önceki: 1,391M
ABD İnşaat İzinleri (Aylık) (Eki) Açıklanan: 5,0% Beklenti: 0,0% Önceki: -2,7%




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç