Dün Akşama Tahvil Hareketi ve FED Üyelerinin Açıklamaları Damga Vurdu…

Dün Akşama Tahvil Hareketi ve FED Üyelerinin Açıklamaları Damga Vurdu…

Dün akşam FED üyeleri güncel ekonomik durum üzerine birbiri ardına açıklamalar gerçekleştirdi.

*FED/Bostic: Atlanta FED Başkanı Bostic, ABD büyümesinin beklenenden hızlı gerçekleşmiş olsa bile FED’in kaybedilen istihdamı yerine koymak için elinden geleni yapacağını belirtti. Dolayısıyla ABD ekonomisinin toparlanırken bile sıkılaşma politikasından uzak olduğu algısını net bir şekilde verdi. Tahvil getirilerinin tarihsel açıdan düşük kaldığını ve bunun şuan için tartışma konusu olmadığını söyledi.

*FED/Bullard: St. Lous FED Başkanı Bullard, ABD tahvil getirsindeki son artışın, ülkenin beklenen hızlı büyümesine ve daha güçlü enflasyon beklentilerine uygun bir piyasa tepkisi olduğunu belirtti. 1970’lerdeki gibi olası bir enflasyon riski ihtimaline karşı ise rahat olduğunu ve 1970’lerde FED’in güvenilirliğinin oldukça az olduğunu söyledi. Tahvil alım hızının yavaşlatılmasını tartışmak için henüz erken olduğu vurgusu dikkat çekti.

*FED/Williams: New York FED Başkanı Williams, güçlü mali destek ve aşılama organizasyonunun başarıyla sürmesinin, ABD ekonomisinde son 10 yılın n en güçlü büyümesini sağlayabileceğini belirtti.

Tahvil getirilerindeki yükselişin bir sorun olmadığını belirten ifadelerle birlikte bir süredir yükselen faiz oranları dün akşam ivme kazandı. 10 yıllık tahvil getirisi %1.6 seviyesine kadar hızlı bir şekilde yükseldi. Piyasadaki risk iştahı ortadan kalktı, ABD borsa endekslerinde hızlı bir düşüş görüldü. Ayrıca gelişmekte olan ülke para birimleri de ABD Doları’na karşı değer kaybetti.

**Önümüzdeki hafta 4 Mart tarihinde FED Başkanı Powell’ın Wall Street Journal’ın bir organizasyonunda konuşma yapacağı belirtiliyor. Bu tarihi şimdiden ajandamıza not ediyoruz.

Yeni Zelanda Merkez Bankası’ndan Açıklamalar…

Yeni Zelanda Merkez Bankası Başkanı Orr, Asya seansında para politikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Orr, sabırlı olmanın doğru olacağını belirtti ve mevcut gevşek para politikasının uzun süre korunması gerektiğini yineledi.

Asya Seansında Veriler…

Asya seansında sırasıyla Yeni Zelanda ve Japonya tarafından önemli veriler açıklandı.

*Yeni Zelanda – Ticaret Dengesi (yıllık): 2.750 M (Önceki: 2.980 M)

*Japonya – Tokyo Çekirdek TÜFE (yıllık): %-0.3 (Önceki: %-0.4)
*Japonya – Sanayi Üretimi (aylık): %4.2 (Önceki: %-1)

Veri Ajandası:
*10:00 | Türkiye – Ticaret Dengesi
*16:30 |ABD – PCE Fiyat Endeksi
*17:45| ABD – Chicago PMI Endeksi

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç