Fed Aralık Ayı FOMC Toplantı Tutanaklarını Yayımladı...

Fed Aralık Ayı FOMC Toplantı Tutanaklarını Yayımladı...

-ABD Merkez Bankası Aralık ayı toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Fed bu toplantıda enflasyonun gerisinden geldiklerini kabul etmişti ve tapering’i iki katına çıkararak 30 milyar $ yapmış ve Mart 2022’de de sonlanması için bir yol haritası çizmişti.

-Yayımlanan tutanaklara göre;

*Birçok katılımcı, uygun bilanço akışı hızının muhtemelen öncekinden daha hızlı olacağına karar verdi.

* Yüksek enflasyon baskılarının ve güçlenen istihdam piyasasının ışığında katılımcılar, net varlık alımlarının cari hızıyla sağlanan politika desteğinden artışın devam etmesinin artık gerekli olmadığına karar verdiler.

*Bazı katılımcılar, federal fon oranını artırmaya başladıktan hemen sonra Federal Rezerv bilançosunun boyutunu küçültmeye başlamanın uygun olabileceğini de belirttiler.

*Politika yapıcılar, ekonomiye sağlanan desteğin azaltılmasını gerektiren bir planda bilanço politikasının nasıl rol oynayacağını Aralık ayı toplantısında tartışmaya başladılar.

* Katılımcıların çoğu, faiz artırımı için şartların, iş gücü piyasasında son dönemdeki iyileşme hızının devam etmesi halinde, göreceli olarak yakın zamanda karşılanabileceği kararına vardı.

*Katılımcılar, ekonomi, iş gücü ve enflasyon için görünüm dikkate alındığında, federal fon faizlerinin önceden öngörülenden daha erken veya daha hızlı bir hızla artırılmasının gerekli hale gelebileceğini ifade etti. Tutanaklar sonrasında vadeli kontratlar Fed'in Mart ayı toplantısından sonra faiz artırması olasılığını yüzde 70'in üzerinde fiyatlamakta. 

-2 yıllık Hazine getirisi, FOMC tutanaklarının Mart ayında bir faiz artırımına işaret etmesinin ve hemen ardından Fed'in bilançosunda olası bir düşüşe işaret etmesinin ardından 5 baz puan artarak %0,81'e yükseldi. 10 yıllık tahvil getirileri ise %1,70 seviyesine yükseldi.  Vadeli endeksler ise  kayıplarını artırıyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç