FED Öncesi Gözler ABD PCE Enflasyonunda...

FED Öncesi Gözler ABD PCE Enflasyonunda...

*Haftanın son işlem gününde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın açıklamalarıyla merhaba diyeceğiz. TSİ 13.30’da yapacağı konuşma, katılacağı yerin konusu gereği ekonomi veya para politikası görünümü yorumlayacak bir şekilde olmayabilir. Ancak yine de haber akışlarını göz ucuyla izleyeceğiz. Lagarde şahin tonuyla bu ara popüler bir merkez bankası başkanı olarak karşımıza çıkıyor.

*Gün içinde odak noktamız ise ABD’de 16.30’da açıklanacak PCE Fiyat Endeksi verisi olacak. . Çekirdek PCE enflasyonunun yıllık bazda %4,7'den %4,4'e düşmesi FED için iyi bir işaret olacak. Bununla birlikte, aylık olarak, %0,2'den %0,3’e yükseleceği tahmin ediliyor. Veri piyasalarda oynaklık yaratabilir.

-Önümüzdeki hafta 1 Şubat’da FED ve 2 Şubat tarihinde de Avrupa Merkez Bankası kararlarını takip edeceğiz.

ABD Doları geçtiğimiz gün ABD büyüme verisi ile birlikte bir miktar değer kazandı ve ABD 10 yıllık tahvil faizi yeniden %3.5’da. Ancak son zamanlarda yaşanan düşüş sonrası bu tepki akışı değiştirmiyor. ABD borsaları tarafında ise pozitif görüntü varlığını koruyor.

*Japonya Başbakanı Kishida, çok konuşulan Japonya Merkez Bankası’nın Aralık toplantısında yaptığı hamle hakkında konuştu ve bunun parasal gevşeme etkilerinin daha da arttırılmasına yönelik olduğunu söyledi. Bunun sadece ince bir operasyonel ayar olduğunu belirtti.

Ancak unutulmamalıdır ki,Japonya'da enflasyonun yükselme şekli göz önüne alındığında, piyasalardaki birçok kişi bunu Japonya Merkez Bankası'nın ultra gevşek politikasını geri çevirmeye yönelik küçük bir ilk adım olarak gördü.

Asya seansında Japonya’dan açıklanan Tokyo enflasyonuna baktığımızda, Çekirdek Enflasyon yıllık %4.3’e yükselirken, manşet enflasyon da %4.4’e yükseldi


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç