FED Tutanakları Bize Ne Anlattı?

FED Tutanakları Bize Ne Anlattı?

Günlerdir beklenen aralık ayı FED tutanakları açıklandı. Bu toplantının FED2in 2016 yılında faiz artırdığı tek toplantının tutanakları olması, 2017 yılını ve Trump yönetimini işaret ediyor olması sebebiyle ayrı bir öneme sahip olduğunu daha önce de belirtmiştik. Tutanaklarda yer alan alt başlıklara ilgili linkten ulaşabilirsiniz:

http://ikon.news/haber/detay/869551


Bay Trump:

FED tutanaklarında ilk göze çarpan detay ABD yeni başkanı Trump’ın politikalarının “belirsizliği” üzerinde durulması oldu. FED’in odaklandığı konu, Trump yönetiminin vadettiği vergi kesintisi, altyapı yatırımları, düzenlemeler ve mali teşvikleri uygulaması durumunda büyüme ve enflasyon alanlarında yukarı yönlü baskının oluşabileceğine vurgu yapıldı. Trump’ın bu yaklaşımının ayrıca mali ve parasal politikaların bir anlamda karşı karşıya gelmesi olarak yorumlanabileceğine dikkat çekildi. Buna rağmen Trump politikalarının zamanlaması ve ölçeği konularındaki belirsizlik sebebiyle, FED’in faiz artırımı konusunda bir karar vermesi için çok erken olduğu belirtildi.


Faiz zamanlaması:

Tutanaklarda bir sonraki faiz artırımına vurgu yapılmazken, genel olarak Trump kaynaklı bekle-gör politikasının benimseneceğini anladığımız FED politika yapıcılarının çoğunluğunun genel görüşünün beklenenden hızlı bir faiz artışı ortamı oluşabileceği olduğunu gördük. Bu durumda Trump’ın güçlü genişleyici politikası ana etmen olarak altı çiziliyor. Ayrıca güçlenen dolar riskine değiniliyor. Bu belirsizlik ortamının kamuoyuna beklenen faiz artırımı yol haritası çıkarılmasını daha zorlu hale getiriyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç