pariteicons_f11.png

Altın Brexit Kaygısı ve Trump ile Güçlendi…

Altın Brexit Kaygısı ve Trump ile Güçlendi…

ABD tarafında tatil olduğundan sınırlı bir veri akışı görülüyor. Bu durum dolar endeksindeki hareketliliği sınırlıyor. Hafta sonu İngiltere Başbakanı May’in Brexit hakkında sert çıkış açıklamaları yapabileceği endişesi piyasalarda endişenin artmasına yol açtı. Bunun yanında Trump’ın Çin, Nato ve AB’ye yönelik açıklamalarını takiben Çin’den gelen sert cevap da piyasadaki gerginliğin sürmesine yol açtı. Bu etkiyle güvenli liman talebiyle Altın’a yönelim güç kazandı. Gelişmelerin ardından Altın Kasım 23’ten beri en yüksek seviyesine ulaştı. Altın'ın 20.59'da erken kapanış gerçekleştireceğini belirtelim.

Teknik açıdan bakıldığında Altın’ın 50 günlük ortalamadan aldığı desteği sürdürdüğü görülürken, sarı metal düşen kanalın üzerine sarkmış durumda. Henüz sınırlı bir hamle olarak nitelendirebileceğimiz bu yükselişin günlük grafikte 23.6 fibonacci seviyesine denk gelen 1197 fiyat seviyesi üzerine tutunması durumunda güç kazanma olasılığının artabileceğini belirtmek isteriz. MACD ve RSI göstergeleri de yükselişlere eşlik ederken, bu seviyelerden gelebilecek olası fiyat baskısında 50 günlük ortalama seviyesi olan 1190 takip edilebilir.

Destekler: 1197 – 1190 – 1180

Dirençler: 1208 – 1220 - 1230


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç