pariteicons_f18.png

Brent Petrol'den Düşüş Sinyali..

Rusya ve OPEC’in anlaştığı petrol arzını kısma anlaşması sonucunda günlük 1.8 milyar varil azalış gösterecek olan anlaşmanın küresel arzı yüzde 2 oranında düşürmesi planlanıyor. Anlaşmaya taraf olan ülkelerin anlaşmaya uyması konusunda şüpheler olsa da Suudi Arabistan ve Kuveyt milli petrol arzlarını çoktan azaltmaya başlamış durumdalar. Anlaşmaya bağlı olarak petrol fiyatlarının yükselmesi beklenirken anlaşmanın bozulması ihtimali ile ilgili OPEC ülkeleri ekonomi bakanlarının açıklamalarını ve Mayıs ayında gerçekleştirilecek toplantıyı takip etmekte fayda var.

Teknik açıdan bakacak olursak brent petrolün yaklaşık 9 aydır devam ettirdiği yukarı yönlü fiyat kanalı içerisindeki hareketin sürdürdüğünü görüyoruz. Geçtiğimiz hafta 15 günlük hareketli ortalamayı aşağı yönlü kıran ve Cuma günü de yukarı kırmayı test eden ancak bu seviyede kalamayan brent petrol kısa vadede düşüş sinyali veriyor olabilir. Siyah altın önümüzdeki dönemde aşağı yönlü hareket gerçekleştirirse 52.93 seviyesinde destekle karşılaşabilir. Bir sonraki destek seviyesinin 50.94’te olduğu görülüyor. Emtia yukarı yönlü hareket gerçekleştirdiği takdirde 58.23 seviyesinde trend kanalının üst bandını test edebilir. Bir sonraki direncin 59.68 seviyesinde olduğunu görüyoruz. 

Dirençler: 58.23 – 59.68 – 62.59

Destekler: 52.93 – 50.94 – 49.92

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç