images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY - TCMB'den TL'yi Destekleyecek Yeni Hamle...

USDTRY - TCMB'den TL'yi Destekleyecek Yeni Hamle...

Yurtiçinde açıklanan herhangi bir veri bulunmazken TCMB bugünde miktar yöntemiyle 1 hafta vadeli repo ihalesi açmayacağını bildirdi. Dün gerçekleşen ekonomi zirvesine yönelik kararlar beklenirken Başbakan Binali Yıldırım ekonomi zirvesi sonrasındaki ilk açıklamasında TCMB’nin yetkileri çerçevesinde alması gereken tedbirleri almayı sürdüreceğini ve tereddüt etmeyeceğini belirtti. Akşam saatlerinde TCMB’nin döviz swap'ı yoluyla TL'yi destekleyecek çalışma yaptığına ilişkin haberin gelmesi üzerine paritenin 3.78’den 3.76’ya gerilediği gözlemlendi. ABD’de ise New York Fed Başkanı William Dudley ekonomik büyümenin devam edeceği konusunda iyimser olduğunu ve yeni finansal kriz riskinin çok düşük olduğunu belirtti. Açıklanan New York Empire State İmalat Endeksi ise beklentileri karşılamayarak 6,50 düzeyinde gerçekleşti.

ABD’de ise TSİ 16:30’da tüketici fiyat endeksi, sanayi üretimi, FOMC üyesi Kaplan’ın ve FED Başkanı Yellen’ın konuşması takip edilecek.

Teknik olarak 4 saatlik grafiği incelediğimizde; 50 periyotluk hareketli ortalamadan alınan destek USDTRY’de korunurken gün içerisinde Dolar Endeksi’ndeki kayıplar parite üzerinde baskılanmanın görülmesine yol açıyor. Geri çekilmelerde 3.7460 ve fibonacci yüzde 38.2 düzeltme seviyesine denk gelen 3.7110 seviyesi destek olarak öne çıkıyor. Yukarı yönlü hareketlerde ise 3.8395 ve 3.8870 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.

Destekler:3.7460 – 3.7110 – 3.6500

Dirençler:3.8395 – 3.8870 – 3.9400

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç