pariteicons_f18.png

Brent Petrol 15 Günlük Hareketli Ortalamayı Test Ediyor...

Brent petrolde piyasa, geçtiğimiz Aralık ayında Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu’nun (OPEC) anlaşmaya vardığı ve Rusya’dan da destek gören hem petrol arzında yapılacak kesintinin planıyla ilgili gelişmeleri takip ediyor. Anlaşma arzı düşürerek fiyatları artırmayı hedefliyor. 2015 senesinden itibaren düşük seyreden petrol fiyatları petrol üretimine bağımlı ekonomilerde alarm verilmesine sebep olmuştu. En çok etkilenen ülkelerden Suudi Arabistan kendi payına düşen günlük 486 bin varil azalışın çok üzerine çıkarak günlük 10 milyon varillik azalış gerçekleştirmiş bulunuyor. OPEC üyelerinin vadettikleri gibi anlaşmaya uyup uymayacağı ise merak konusu. Emtia  takip ettiği yukarı yönlü trend kanalının üst fiyat bandını yılın ilk haftasında test ettikten sonra düşüş göstermiş ancak geçtiğimiz hafta Çarşamba günü rekor düzeyde yüksek gelen ABD petrol stokları verisinin etkisiyle 53.63 seviyesinde destekle karşılaştıktan sonra rotasını yukarı çevirmişti.  56 dolar seviyesinde 15 günlük hareketli ortalamayı test eden emtia bu seviyede yatay hareketini sürdürüyor.

Teknik açıdan baktığımızda siyah altın 56 dolar seviyesini kıramadığı takdirde düşüş göstererek 53.63 seviyesine çekilebilir. Bir sonraki desteğin 50.92 seviyesinde olduğu görülüyor. Brent petrolün 15 günlük hareketli ortalamayı kırması halinde gerçekleştireceği yukarı yönlü hareket 58.23 seviyesinde trend kanalının üst bandında direnç ile karşılaşabilir. Sıradaki direnç ise 59.68 seviyesinde bulunmakta.

Dirençler: 58.23 – 59.68 – 61.94

Destekler: 53.63 – 50.92 – 49.64

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç