Türkiye'den Yoğun Veri Akışı...

Türkiye'den Yoğun Veri Akışı...

TCMB'den Swap Hamlesi...
Merkez Bankası tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada Döviz karşılığı Türk Lirası swap piyasasında uygulama değişikliğine gidildiği bildirildi.
İlgide kayıtlı talimatımızla, Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasası işlemlerine ilişkin uygulama esas ve ayrıntıları belirlenmişti. Söz konusu talimatın,
“16. Döviz Karşılığı Türk Lirası Swap Piyasasında vadesi gelmemiş toplam swap satış (TCMB tarafından spotta döviz alınması, vadede döviz satılması) işlem miktarı Döviz ve Efektif Piyasaları işlem limitlerinin yüzde 10'u ile sınırlandırılmıştır. Bu çerçevede, banka bazında limitler de banka bazında belirlenmiş olan Döviz ve Efektif Piyasaları işlem limitlerinin yüzde 10'u ile sınırlıdır: Limit kullanımları Döviz ve Efektif Piyasaları işlem limitlerinden düşülmeden bağımsız olarak uygulanır." maddesinde %10 ifadeleri, %20 olarak değiştirildi.

TCMB - Kapasite Kullanım Oranı...

TCMB, Mart ayı İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Anketi sonuçlarını açıkladı. İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti. Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,6 puan artarak yüzde 74,7 seviyesinde gerçekleşti.

Almanya İFO İş İklimi Verileri...
- Almanya'da İFO iş dünyası endeksi Ocak'ta: 99.6 (Beklenti: 98.5, Önceki:98.5 )
- Almanya'da İFO mevcut koşullar endeksi Ocak'ta: 103.8 (Beklenti:102.8, Önceki:103.4)
- Almanya'da İFO iş dünyası beklentiler endeksi Ocak'ta: 95.6 (Beklenti:94.0, Önceki:93.8)
- Brexit, alman sanayisi üzerinde bir yük
- İFO rakamları bizim 2019 için %+0.6 gysih beklentisini destekliyor
- Global ekonomi alman ekonomisine herhangi bir destek sunmuyor

TCMB Reel Kesim Güven Endeksi...
Merkez Bankası'nın Reel Kesim Güven Endeksi'ne ilişkin açıklamasına göre;
2019 yılı Mart ayında RKGE, bir önceki aya göre 4,9 puan artarak 102,1 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, mevcut toplam sipariş miktarı, sabit sermaye yatırım harcaması, gelecek üç aydaki üretim hacmi, gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarı, genel gidişat ve gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarına ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, mevcut mamul mal stokuna ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkilemiştir.

TÜİK İşsizlik Verisi...
Türkiye İstatistik Kurumu'nun Hanehalkı İşgücü Anketi'nin 2018 yılı sonuçlarını yayınladı.
Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılında bir önceki yıla göre 83 bin kişi artarak 3 milyon 537 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık artışla %11 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde 0,1 puanlık artışla %9,5 kadınlarda ise 0,2 puanlık azalışla %13,9 oldu.



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç