FOMC Tutanakları; “Birçok FED üyesi, faiz indirimini trendin ortasında bir düzeltme olarak görüyor.”

FOMC Tutanakları; “Birçok FED üyesi, faiz indirimini trendin ortasında bir düzeltme olarak görüyor.”

31 Temmuz tarihli FED toplantısının tutanakları yayımlandı. Tutanaklardan yansıyan önemli notları aşağıda bulabilirsiniz. Tutanaklar yapılan faiz indiriminin bir politika dönüşü değil, sadece ekonomiyi desteklemek için genel trend içerisinde bir düzeltme olduğu vurgusu belirgin. Esasında 31 Temmuz’daki Powell’ın basın toplantısından farklı bir şey de söylemiyor. Ancak yine de küresel endişelere ve ABD’deki düşük enflasyona ilişkin ifadeler önemli. Açıklama sonrası piyasada neredeyse hiç oynaklık olmadı. EURUSD, USDJPY, AUDUSD ve XAUUSD gibi ürünleri stabil kaldı.

Bu tutanaklardan sonra Cuma günü FED Başkanı Powell’ın Jackson Hole buluşmasında yapacağı konuşmalar kuşkusuz daha önemli gelmiştir.

*FOMC Tutanakları: Faiz indirilmesini tercih eden üyeler, ekonomideki yavaşlamaya, küresel ekonomi ve enflasyon üzerindeki risklere işaret ettiler.
*FOMC Tutanakları: Bazı üyeler, QE'nin yararı/yeterliliği konusundaki belirsizliğin devam ettiğini belirtti.
*FOMC Tutanakları: Bazı üyeler, faiz indiriminin ABD ekonomisinde negatif sinyaller geldiğine yönelik yanlış algılama olabileceğinden endişe etti.
*FOMC Tutanakları: Bazı FED Üyeleri, FED politikalarının esnekliğine olan ihtiyacı vurguladı
*FOMC Tutanakları; İki FED üyesi, düşük enflasyon sebebiyle 50 baz puan faiz indirimini tercih etti.
*FOMC Tutanakları: Bir kaç FED üyesi, 3 aylık ve 10 yıllık tahvil faiz oranları arasındaki eğri dönüşünden endişe duyuyor.
*FOMC Tutanakları: Bazı üyeler, faiz indiriminin ABD ekonomisinde negatif sinyaller geldiğine yönelik yanlış algılama olabileceğinden endişe etti.
*FOMC Tutanakları: FED, ekonomik büyüme için en önemli durumu ticaret savaşları olarak görüyor.
*FOMC Tutanakları: Eğer gerekli olursa, Komite gelecekte varlık alımları kullanımında daha güvenli ve tedbirli bir süreç yürütebilir.
*FOMC Tutanakları: FED Üyeleri, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu toplantısından sonra daha fazla gevşeme ve ek varlık alımları konusunda beklentileri teyit ettiği düşünülen bir bildiriye özellikle dikkat etti.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç