İsviçre Frangı Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Bilgi...

İsviçre Frangı Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Bilgi...

1."Frank" adı Latince'den gelmektedir: "Francorum rex". Bu kelimeler, Frank Kralı anlamına gelir ve eski Fransız sikkelerine kazınmış olarak bulunmuştur.

 

2. Para birimi kodu “Confoederatio Helvetica Franc'ın kısaltmasından oluşan “CHF”dir.

 

3. İsviçre Frangı ayrıca Stutz, Stei, Amiese, Frankler, Liber olarak da adlandırılır. 

 

4.İsviçre Frangı türünden mevduat hesaplarına, 2014’den bu yana eksi faiz verilmektedir. İsviçre Merkez Bankasının (SNB) şuanki politika faizi -%0.75’dir.

 

5.İsviçre Frangı sadece İsviçre resmi para birimi değildir. Aynı zamanda Lihtenştayn’da, İtalya’da Campiona d’ıtalia olarak adlandırılan bir yerleşim yerinde ve Almanya’da Bussingen kasabasında da resmi para birimi olarak kullanılır.

 

6. ABD Doları, Euro, Japon Yeni ve İngiliz Poundu’ndan sonra, İsviçre Frangı Dünya’da en fazla rezerv olarak tutulan para birimidir.

 

7. Alışverişlerde genelde nakit ödemelerde kabul edilmese de 1000 franklık banknot dolaşımın % 60'ından fazlasıyla en çok dolaşan banknottur. Görünüşe göre, banknotlar çoğunlukla para biriktirmek için veya değer koruma aracı olarak kullanılıyor.

 

8. İsviçre Frangı, dalgalanma, belirsizlik ve kriz zamanlarında  Altın gibi güvenli bir sığınak olarak görülüyor. Bunun temel nedenlerinden birisi birçok yatırımcının döviz kuru riskine karşı hedge olarak altını seçmesinin aynı nedenidir.

 

9. İsviçre Frangı sadece güvenli bir liman değil, aynı zamanda banknotlar da çok güvenli. İsviçre banknotlarının sahte taklitlere konu olma olasılığı Euro, ABD doları ve İngiliz sterlini banknotlarına göre daha düşüktür.

 

10. İsviçre frangı, Euro’ya geçişten sonra Avrupa'da kullanılan tek ve son Frank para birimidir.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç