TCMB Faiz Oranını Beklenenden Daha Fazla İndirdi...

TCMB Faiz Oranını Beklenenden Daha Fazla İndirdi...

*Japonya Maliye Bakanı USDJPY paritesinin 150.08 düzeyine kadar yükselmesi sonrası yaptığı açıklamada, spekülatif hareketleri tolere edemeyeceklerini, kur hareketlerini dikkatle izlemeye devam edeceklerini, spekülatiflere, aşırı ve ani hareketlere karşı aksiyon alacaklarını söyledi. Maliye Bakan Yardımcısı ise aşırı ve düzensiz kur hareketlerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini ve kura ne zaman müdahale edileceği konusunda yorum yapmayacağını ifade etti. Açıklamalar sonrası USDJPY paritesinde geri çekilmeler oldu.


*TCMB bugün yaptığı toplantı sonrası Politika Faizini beklenenden daha fazla indirdi. Faiz Oranının %12’den %11.00’a indirilmesi bekleniyordu. Yapılan açıklamada ise gelecek toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesinin gündeme alındığı ifade edildi.


*ABD’de bugün açıklanan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları beklenenden daha az 214 bin kişi artış gösterdi. Verinin 230 bin kişi artması bekleniyordu. Aynı sırada açıklanan bir diğer önemli veri olan Philadelphia Fed İmalat Endeksi ise -9.9’dan -8.7’ye yükseldi.

*İngiltere Başbakanı Truss yaptığı açıklamada, istifa edeceğini, yeni başbakan seçilene kadar görevde kalacağını söyledi. Bu açıklama sonrası GBPUSD paritesinde yükselişler görüldü.



ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç