FED Saat 21.00'de ve Dikkatli Olunması Gereken Bir Akşam Olabilir...

FED Saat 21.00'de ve Dikkatli Olunması Gereken Bir Akşam Olabilir...

*İngiltere’de bugün takip ettiğimiz Şubat ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde gelerek aylık %1.1, yıllık %10.4 artış gösterdi. Çekirdek TÜFE de beklenti üzerinde gelerek sırasıyla %1.2 ve %6.2 arttı. Bir önceki veride yıllık bazda TÜFE %10.1, Çekirdek TÜFE ise %5.7 düzeyinde gelmişti. Veriler sonrası İngiltere Merkez Bankasının (BOE) enflasyonu düşürmek için faiz artışlarına devam edeceği beklentileriyle GBPUSD paritesi yükseldi.

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Lagarde bugün yaptığı konuşmada, enflasyonun yüksek olduğunu, geleceği ilişkin belirsizliğin arttığını, enflasyonu indirmeleri ve hedefe getirmeleri gerektiğini, faizleri ne daha fazla artırma ne de bitirme taahhütleri verdiklerini ve çekirdek enflasyonun aşağı yönlü eğilimde olduğuna ilişkin işaret olmadığını söyledi.

*Bu akşam 21:00’da FED faiz kararını açıklayacak. FED’in %4.75 düzeyindeki faiz oranını 25 baz puan artırarak %5.00’a yükseltmesi bekleniyor. Karar sonrası da FED Başkanı Powell alınan karara ve iflas eden bankaların durumuna ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor.
FED sonrası alınan karara göre oynaklık artabilir. Dikkatli olunması gereken bir gün olacaktır.

*Credit Suisse haberleriyle ABD 10 yıllık tahvil faizi %3.29'a kadar gerilemişti. Ancak Pazartesi gününü pozitif doji ile bitirmesinin ardından faizler tepki verdi ve ABD 10 yıllığı %3.61'de
EURUSD paritesi 1.0785'den Ons Altın 1944'de ve USDJPY paritesi ise 132.68 seviyesinde fiyatlanıyor.

Günün Ajandası;
*17:30 ABD Ham Petrol Stokları
*21:00 FED Faiz Kararı
*21:30 FED Başkanı Powell’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç