TCMB Faiz Oranını Değiştirmedi...

TCMB Faiz Oranını Değiştirmedi...

*İsviçre Merkez Bankası (SNB) bugün yaptığı toplantıda, beklendiği gibi faiz oranını 50 baz puan artırarak %1.50’ye yükseltti. Yapılan açıklamada ise ek faiz artışları olasılığının reddedilmediği, döviz piyasalarına müdahale etmeye hazır olduklarını, enflasyonun yılbaşından bu yana yükseldiği ifade edildi. SNB Başkanı Jordan da enflasyonun çok yüksek olduğunu ve yeniden bir miktar döviz satma güçlerinin olduğunu ifade etti.

*TCMB bugün yaptığı toplantıda %8.50 seviyesindeki Politika Faizini beklendiği gibi değiştirmedi. Yapılan açıklamada ise para politikası duruşunun deprem sonrası toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu, sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi için finansal koşulların destekleyici olmasının daha önemli hale geldiği, kredilerin amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşmasının yakından takip edildi ve cari işlemler dengesinin sürdürülebilir seviyelerde kalmasının fiyat istikrarı açısından önemli olduğu ifade edildi.

*İngiltere Merkez Bankası (BOE) da , FED ve SNB’nin ardından faiz oranını artırarak %4.0’dan %4.25’e yükseltti. Yapılan değerlendirmede ise 7 üyenin faiz artışı, 2 üyenin de faizin değişmemesi yönünde oy kullandığı, kredi koşullarının yakından izlenmeye devam edildiği, 2.çeyrekte GSYİH’nın hafif artmasının beklenildiği, bankacılık sisteminin güçlü sermayeyi ve likiditeyi koruduğu ve dirençli kaldığı ifade edildi.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç