Deutsche Bank ve Avrupa Bankacılığı Tetikte…

Deutsche Bank ve Avrupa Bankacılığı Tetikte…

İki hafta önce ABD’deki Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflası ve bir sonraki hafta da İsviçre bankası Credit Suisse’in iflasın eşiğine gelme durumu genel olarak dünyada bankacılık krizi olabileceğine yönelik bir endişe vermişti.

Credit Suisse’i UBS’in satın almasıyla hava bir nebze de olsa yumuşadı. Hatta hafta başında Avrupa Merkez Bankası’ndan bazı üyeler, en kötüden gelen iyileşmenin ardından bir zafer turu atıyor ve Avrupa bankacılık sisteminin gücünden söz ediyordu. Risklerin bulaşıcılığının düşük olduğunu belirtmişti.

Ancak dün itibariyle bankacılık sektörüne ilişkin devam eden güven bunalımlarıyla Deutsche Bank’ın hisseleri %6, bugün ise seans içerisinde %10’dan fazla düştü. DB’nin CDS primleri de 190’a doğru hızla yükseldi. CDS primlerindeki yükseliş Credit Suisse’in 1000’e fırlayan primleriyle karşılaştırılamaz ama DB gibi bir bankaya yönelik böyle bir riskin oluşması piyasayı tekrar tedirgin etti.

Tekrar güvenli liman olan Ons Altın, Japon Yeni ve devlet tahvillerine talep geldi.

Avrupa bankacılık sektörü bugün genel olarak %5 civarlarında düştü. Gün içinde Commerzbank, İspyanya’dan Banco de Sabadell ve Fransa’dan Societe Generale’de sert düşüşler görüldü.

ECB Başkanı Lagarde da bugün yaptığı konuşmada bankacılık sektörüne ilişkin güven verici açıklamalar yaptı ve sistemin destekleneceğini belirterek piyasaya güven vermeye çalıştı.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç