ECB Üyesi Kazaks "Faizler Bir Süre Zirvede Kalacak"

ECB Üyesi Kazaks "Faizler Bir Süre Zirvede Kalacak"

*TCMB geçen hafta yaptığı ve faiz oranını sabit tuttuğu toplantıya ilişkin özet yayınladı. Toplantı özetinde, liralaşma odaklı bir yaklaşım sergilenmeye devam edileceği, finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşmasının yakından takip edileceği ve yaşanan deprem felaketinin etkilerinin en düşük seviyeye indirilmesi ve gerekli dönüşümün desteklenmesi amacıyla uygun finansal koşulların oluşmasının önceliklendirileceği ifade edildi.

*Euro Bölgesinde bugün açıklanan Mayıs ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda %0.0 düzeyinde gelerek değişim göstermezken, yıllık bazda %7.0’dan %6.1’e geriledi. Çekirdek TÜFE ise aylık %0.2 artarken, yıllık %5.6’dan %6.1’e yükseliş gösterdi. Veriler sonrası ECB Başkanı Lagarde yaptığı konuşmada, enflasyonun çok yüksek olduğunu ve çok uzun süre böyle kalacağını ve çekirdek enflasyonun zirve yaptığına dair net bir kanıt olmadığını söyledi. ECB üyesi Kazaks ise faizlerin nerede zirve yapacağını söylemenin zor olduğunu ve faiz oranlarının bir süre zirvede kalacağını söyledi.

*ABD’de bugün takip ettiğimiz Mayıs ayına ilişkin ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği 170 bin düzeyindeki beklentinin üzerimde gelerek 278 bin kişi artış gösterdi. ABD’de açıklanan bir diğer önemli veri olan Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları ise 235 bin düzeyindeki beklentinin altında kalarak 232 bin kişi düzeyinde geldi.

Günün Ajandası;
17:00 ABD ISM İmalat PMI
18:00 ABD Ham Petrol Stokları
20:00 FOMC Üyesi Harker’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç