Bugün 15:30’da ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklanacak…

Bugün 15:30’da ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklanacak…

*Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Ueda yaptığı açıklamada, yüksek enflasyon eğiliminin muhtemel olduğunu ve enflasyon hedefinin zaman alacağını söyledi. Belirsizliklerin yüksek olmasından sebebiyle  hedeflere ulaşmak için belirli bir zaman çerçevesi belirtmenin piyasalar üzerinden beklenmedik etkilerin yaratabileceğini ifade ederken, fiyat hedeflerine ulaşmak için katı bir zaman çerçevesinin belirlenerek politikaların sabırlı şekilde sürdürülmesi ile uzun vadede pozitif sonuçlara ulaşılacağını söyledi.

*ABD'de Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'da Başkan Joe Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nın vardıkları uzlaşma ile federal borçlanma tavanının 2 yıl süre ile askıya alınması tasarısı, Senato'da yapılan oylama sonucunda borçlanma tavanının 2025'e kadar askıya alınması kararı 36'ya karşı 63 oyla kabul edildi.

*Philadelphia Fed Başkanı Partrick Harker yaptığı konuşmada, FED’in faizleri bir toplantı için durdurma kararı alarak işlerin nasıl gittiğine bakması gerektiğini ifade etti. Geleceğe yönelik ekonomik beklentilerinde ise ABD’nin bu yıl yüzde 1'den az büyümesini ve işsizliğin yılsonunda yüzde 4,4 civarına yükselmesini beklediğini, enflasyonun bu yıl yüzde 3,5'e ve gelecek yıl yüzde 2,5'e gerileyeceğini öngörüyor.

Günün Ajandası:
15:30 – ABD – Tarım Dışı İstihdam
15:30 – ABD – Ortalama Saatlik Kazançlar
15:30 – ABD – İşsizlik Oranı

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç