Piyasalar İçin Önemli Meşhur Jackson Hole Sempozyumu Yaklaşıyor…

Piyasalar İçin Önemli Meşhur Jackson Hole Sempozyumu Yaklaşıyor…

Her yıl Ağustos son haftalarında yapılan ve merkez bankası başkanlarının önemli açıklamalar yaptığı Jackson Hole sempozyumu önümüzdeki hafta Kansas City FED Başkanlığı’nın ev sahipliğinde 24 – 26 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.

Sempozyumun bu yılki teması “Küresel Ekonomilerde Yapısal Değişimler” olacak. Geçen seneki tema "Ekonomi ve Politika Üzerindeki Kısıtlamaların Yeniden Değerlendirilmesi" olarak seçilmişti. Her zaman olduğu gibi, gündem ve katılımcı listesi ancak etkinlikten önceki günlerde kesinleşecektir.

FED’in 20 Eylül toplantısı öncesi FED Başkanı Powell’ın para politikasına yönelik önemli mesajlar vermesini bekleyen piyasalar için bu sempozyum ve Powell’ın konuşmaları dikkatle takip edilecektir.

Powell’ın politika yönü konusunda temkinli olması ve gerektiğinde faiz artışına devam edilebileceği mesajı vermesi öngörülüyor.

Aynı şekilde Avrupa Merkez Bankası’nın da yönlendirmelerini yapabilmek için önemli bir alan olabilir Jackson Hole sempozyumu.

FED Başkanı Powell’ın Jackson Hole programı ise geçtiğimiz gün belli oldu. Powell, 25 Ağustos Cuma günü Türkiye saati ile 17.05’de konuşacak.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç