FED Başkanı Powell'ın Konuşmasını Takip Edeceğiz...

FED Başkanı Powell'ın Konuşmasını Takip Edeceğiz...

*Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu FİTCH tarafından yapılan değerlendirmede, ABD’de yüksek faiz oranlarının gecikmeli etkileri nedeniyle tüketici harcamalarında bu yılın son çeyreğinde yavaşlama olacağı ifade edildi.

*TCMB tarafından son yayınlanan tebliğe göre, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığından yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı %30.75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık %31.75 oldu.

*Çin çelik üretimi 2023 yılın ilk 8 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %6.3 artarak 909 milyon tona yükseldi. Oto sanayi, rüzgar, güneş enerjisi gibi çeşitlik sektörlerde yaşanan hızlı gelişmeyle talebin arttığı ifade edildi.

*Bu akşam 23:00’da FED Başkanı Powell konuşma yapacak. Powell’ın FED’in bir faiz daha artırıp artırmayacağına ve faiz artış sürecinin ne zaman sonlanacağına ilişkin açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Günün Ajandası;
10:00 Türkiye Ekonomik Güven Endeksi
10:00 ECB Üyesi Enria’nın Konuşması
15:30 Almanya TÜFE
15:30 ABD Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları
17:00 ABD Konut Satışları
23:00 ABD FED Başkanı Powell’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-MAIL DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-mail adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç