images/pariteler/pariteicon_12.svg

USDTRY – TCMB Şahin Tonu Korudu, Kur İse Trendini Sürdürüyor…

Bugün yurt içi tarafında gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası para politikası toplantı kararındaydı. TCMB, beklentiler doğrultusunda 500 baz puan artış yaptı ve politika faizini %35’e yükseltti. Açıklama metninde, son enflasyonun yıllık bazda üçüncü çeyrekte beklenenden yüksek kaldığını ancak aylık bazda ana eğilimde düşüş gözlemlendiği belirtildi. Bunun yanında ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile vergi düzenlemelerin enflasyona geçişinin önemli ölçüde tamamlandığını da belirtildi.

Yurt içi talepteki güçlü seyrin devam ettiğinden ve yurt dışı kaynaklı risklerin enflasyonu besleyebileceğinden söz edildi.

Sıkı duruşun devamı ve Türk Lirası mevduatının artması için ilave adımların süreceğine vurgu yapıldı.

Dolar kuru, TCMB’nin şahin tonunu koruyan metni karşısında pek bir tepki ya da oynaklık göstermedi. Teknik olarak baktığımızda, 8 haftalık ortalama üzerinde belirgin bir tutunma eğilimini var ve bunu sürdürüyor. Geçtiğimi z haftalarda bu ortalamanın altına sarkma görülmüş olsa da haftalık mumlar hep bu ortalama bölgesinde gerçekleşti ve şimdi tekrar üzerinde. Bu ortalama, belirgin bir şekilde aşağı yönde kırılmadığı sürece, mevcut trendin sürmesini bekleyebiliriz.

Destekler: 27.45/27.20 – 26.20 – 25.20

Dirençler: 28.40 – 30.25 – 32.20

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç