Powell'ın Açıklamalarından Piyasa Güçlü Güvercin Mesaj Çıkardı, Peki Detaylar Neler ?

Powell'ın Açıklamalarından Piyasa Güçlü Güvercin Mesaj Çıkardı, Peki Detaylar Neler ?

FED Başkanı Powell, akşam saatlerinde FED'in para politikası ve ABD'deki enflasyon görünümüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar piyasalardaki oynaklığın artmasına sebep oldu.

Powell'ın açıklamalarından notlar şu şekilde:

*Powell: Enflasyon verilerindeki son yumuşama memnuniyetle karşılandı
*Powell: Fed enflasyonu düşürmek için gerekirse faiz artırımına gidebilir
*Powell: Ekonomik görünüme ilişkin belirsizlik 'alışılmadık derecede yüksek.
*Powell: Fed faizleri oldukça kısıtlayıcı bir bölgede yer alıyor
*Powell: Fed enflasyonu düşürmede önemli ilerleme kaydetti
*Powell: Ücret artışı hala yüksek ancak daha sürdürülebilir seviyelere doğru ılımlı seyrediyor
*Powell: İşsizlik artıyor ama hâlâ tarihsel olarak düşük

*Powell: Bu yıl faiz artışlarının etkilerini gördük. FED'in acele etmesine gerek yok. Enflasyon ile mücadelede istediğimizi alıyoruz.

*Powell: "Yeterince kısıtlayıcı bir duruşa ulaştığımıza dair güvenle sonuca varmak veya politikanın ne zaman gevşeyebileceğine dair spekülasyon yapmak için erken olur. Uygun olması halinde politikayı daha da sıkılaştırmaya hazırız."

*Powell: Enflasyon verilerindeki son zamandaki yumuşamayı memnuniyetle karşılıyorum.

Powell her ne kadar "enflasyonu yenmediklerini ve gerekirse faiz arttırmaya devam edebilecekleri" yönünde bir tavırla sözlerine başlasa da, haberimizdeki son iki ifade piyasanın daha çok ilgisini çekti ve FED'in faiz artışlarının sonuna geldiği izlenimini oluşturdu.

Bu sebeple Dolar endeksi tekrar değer kaybetti ve Ons Altın hızla 2060 $ seviyelerine yaklaştı. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise %4.31'den %4.25'e kadar geriledi. En fazla tepkiyi Ons Altın verdi. 

Powell konuşması sonrası CME FED Watch’un anlık verilerine göre FED’in 2024 Ocak toplantısında 25 baz puan faiz indirme ihtimali %10, 2024 Mart toplantısında %56 olmasının yanında 2024 Mayıs’da 50 baz puan faiz indirme ihtimali %41 olarak fiyatlanıyor.

FED Başkanı Powell'ın konuşması sonrası CME FED Watch’un anlık verilerine göre FED’in 2024 yılında toplamda 125 baz puana kadar faiz indirebileceği fiyatlanıyor. Bu Powell açıklamaları sonrası piyasanın güçlü bir güvercin mesaj aldığını gösteriyor.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç