Çevrimiçi Seyahat Rezervasyon Devi Booking'in 2023 Bilançosu Gelecek...


ABD piyasası kapandıktan sonda dünyanın önde gelen konaklama rezervasyon şirketi Booking Holdings Inc. şirketinin bilanço sonuçları gelecek.

Hisse başı kazanç beklentisi son çeyrek için 29.72 $ iken, bunun sonraki çeyreklerde daha da artması ve 2024’ün ilk yarısında 43.10 $’a kadar çıkması öngörülüyor.
Toplam gelir 4.71 Milyar $ öngörülürken, 2024 yılının ilk yarısında 6.04 Milyar $’lık gelir bekleniyor.

2020 – 2022 tarihleri arasında pandemi dönemi sebebiyle seyahat talebi azalmış buna bağlı olarak konaklama rezervasyonları da azalmıştı. 2023 yılında pandemi kısıtlamalarının dünya çapında kaldırılması, seyahat şirketlerine olan talebin arttığı anlamına geliyordu. Parlak geçen 2023 yılı sonrası yüksek ivmeli talebin gelecek yıllarda normalleşmesi söz konusu.
Booking, özellikle Avrupa ve Asya'da çevrimiçi konaklama rezervasyonlarındaki liderliğini sürdürürken, müşterilere araç kiralamadan, yemek yemeye kadar seyahat deneyimlerinin her yönünü ayırtmanın bir yolu olan 'bağlantılı seyahat' sunma özelliğine ağırlık verdi. Şirketin gelecek dönemler için öngörü açıklamaları önemli olabilir.

Booking Holdings Inc. güncel teknik analiz:

Hissede önce 3577 ve kısa süre sonra gelen 3830 tepelerini gözlemlerken, günlük bazda RSI indikatöründe net bir negatif uyumsuzluk görmekteyiz. Genel ralli boyunca keskin düşüşler haricinde RSI göstergesinin hep 50 seviyesi üzerinde kaldığını görmekteyiz. Bu sebeple temkinli olmakla birlikte sert bir satış beklemek erken olabilir.

Stabil yükseliş kanalının üzerindeyken düzeltme isteği gelebilir. Burada 3675 gün içi ara destek ve 3575 ise gün içi ana destek olarak görülebilir. 3575’in altında kanal içinde düzeltme yapma isteği artabilir.

Olası tepkilerde tarihi zirvelere yakın olduğu için 3770 direnci aşıldığında ralli coşkulu şekilde devam edebilir

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç