Walmart, 1999 Yılından Bu Yana İlk Kez Hisse Bölünmesine Gidecek…

Walmart, 1999 Yılından Bu Yana İlk Kez Hisse Bölünmesine Gidecek…

Walmart'ın rekor seviyelerde işlem gören hisse senetlerinide 1999 yılından bu yana ilk defa hisse bölünmesine gidiyor. Bölünme 3:1 oranında olacak ve bu hafta sonu gerçekleşecek. 26 Şubat itibariyle Walmart’ın fiyatların 1:3 oranında azalacak, ancak mevcut yatırımcıların hisse senedi hesaplarına 3 katı hisse ekleneceği için şirket yatırımcıları açısından değişen bir şey olmayacak.

Walmart, hisselerinin çalışanları için daha uygun fiyatlı hale getirmek amacı taşıyarak bu hamleyi gerçekleştireceğini belirtti. Bu bölünme, Walmart'ın tedavüldeki hisse senedi sayısını, bölünmeden önceki 2,7 milyar hisseden yaklaşık 8,1 milyara çıkaracak. Hisse senedi daha düşük bir fiyattan işlem görse de, bu durum şirketteki mevcut yatırımların temel değerini değiştirmeyecektir.

Bölünme işlemi öncesi ve sonrası olabilecek pozisyon durumlarını inceleyebilmek için aşağıdaki linke tıklayarak internet sitemizde anlattığımız örneği inceleyebilirsiniz.

ikonmenkul.com.tr


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç