Piyasalar ABD PCE Fiyat Endeksini Bekliyor...

Piyasalar ABD PCE Fiyat Endeksini Bekliyor...

*Piyasalar, dün açıklanan ABD 2023/dördüncü çeyrek ekonomik büyüme revizesi sonrası sakin kalmayı sürdürdü ve bugün tüm sakinliği ile ABD’deki Çekirdek PCE verisini bekliyor. Veri beklentileri aşarsa bu dolar lehine, beklenti altında kalırsa da bu dolar aleyhine bir durum oluşturabilir.

*New York FED Başkanı Williams, 2024 yılında üç faiz indiriminin FED üyeleri tartışması için makul olduğunu belirtti. Mevcut ABD ekonomisinin Aralık ayındaki politika toplantısındaki durumla benzer olduğunu açıkladı.
2024'te üç kesinti yapmaktan çekinmemesi dikkat çekici, ancak bu değerlendirmeyi nitelendirmek için "tartışma" kelimesini kullanıyor.

*ABD hükümetinin 2 Mart’daki kısmi kapanması, ABD kongre üyelerinin aldığı önlem ile askıya alındı. Piyasa genelde bu duruma bağışıktır çünkü her zaman bir çıkış yolu alternatifi bulunmuştur.

*Asya seansında konuşan Japonya Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Hajime Takata, Japonya'da faiz artırımına ve negatif faiz oranlarının sona ermesine kapıyı açtı. Onun yorumları USD/JPY paritesinde yaklaşık 100 piplik bir düşüşe yol açarak hafta başındaki yükselişi hafifletti. Asya seansında 150.75’den başlayan USDJPY paritesi, sabah saati itibariyle 149.80 seviyesinden fiyatlanıyor.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç