Haftayı ABD'den İmalat PMI Verileri ile Kapatacağız...

Haftayı ABD'den İmalat PMI Verileri ile Kapatacağız...

*Gün içinde Euro Bölgesi’nden Şubat ayına ait öncü enflasyon verisini takip edeceğiz.

-Günün en önemli verisi ise ABD’den TSİ 17.45 ve 18.00’de sırasıyla S&P Global ve ISM’in açıklayacağı İmalat PMI verisi olacak. Bu veri haftanın son işlem gününde piyasaları hareketlendirebilir.

*Dün ABD’den açıklanan PCE Fiyat Endeksi verisine baktığımızda, yıllık bazda çekirdek PCE’nin %2.8 ile bir önceki ayın 0.1 puan gerisinde kaldığını gördük. Ancak aylık veri %0.4 yükselişe işaret etti ve bu durum mevcut yükseliş trendinin korunduğunu ifade ediyor. Manşet PCE verisinde de benzer durum vardı. Bu sebeple yıllık bazlı düşüşe rağmen Dolar endeksi değer kaybetmedi.

*Gün içinde FED üyelerinden;
-16.30’da Richmond FED Başkanı Barkin
-18.15’de FED Üyesi Waller ve Dallas FED Başkanı Logan’ın para politikası konulu bir konuşması
-20.15’de Atlanta FED Başkanı Bostic
-21.30’da ise San Francisco FED Başkanı Daly ve Kansas FED Başkanı Schmid’in yine para politikası konulu bir konuşma yapması öngörülüyor.

*Cleveland FED Başkanı Mester, FED’in enflasyon konusunda yağması gereken biraz daha iş olduğunu dile getirdi. Ocak ayı için gelen PCE verisinin pek şaşırtıcı olmadığını belirtti ve enflasyon trendlerinin hafiflediğine yönelik görüşü değiştirmediğini söyledi. Para politikasının şuan  kısıtlayıcı olduğunu vurguladı.

*ABD 10 yıllık tahvil faizi dün gelen PCE verisi sonrası 5 baz puan gerileyerek %4.25’e geriledi. Ons Altın, tahvil getirisindeki düşüşle hafif yükselirken, dolar endeksi gücünü korumayı sürdürdü.

*Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda enflasyonun hızla gerilediğini söyledi. Japonya ekonomisi kademeli olarak toparlanmaya devam edeceğine inandığını belirtti.

-Japonya ekonomisi henüz yüzde 2'lik enflasyona sürdürülebilir bir başarının öngörülebileceği bir durumda değil

*Japonya İmalat PMI verisi son iki yıldaki en derin daralmasını yaşadı ve öncü veri 47.2 olarak açıklandı.  Bu veri Ağustos 2020’den bu yana en hızlı düşüşü yansıttı.

*Çin Caixin İmalat PMI endeksi Şubat verisinde 50.9 olarak açıklandı. Beklentiler 50.6 yönündeydi. Bu noktada Çin’de işlerin nispeten yolunda olduğunu görüyoruz.

*Önümüzdeki hafta
-Yurt içi piyasalara baktığımızda hafta başında Türkiye Şubat ayı enflasyonu açıklanacak.
-Salı günü ABD’den S&P Global ve ISM’in ayrı ayrı hizmet PMI verileri açıklanacak ve bu veri piyasa için önemli olabilir.
-Çarşamba günü FED Başkanı Powell’ın konuşması beklenirken,
-Perşembe günü ECB’nin para politikası toplantı sonuçlarını izleyeceğiz.
-Cuma günü ise haftayı ABD’den Tarım Dışı İstihdam Raporu ile kapatacağız.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

IKON News' e Üye Ol!

+90

SMS & E-POSTA DOĞRULAMA

Lütfen cep telefonunuza ve e-posta adresinize gönderdiğimiz doğrulama kodlarını uygun alanlara giriniz.

0
Online hesap aç