ABD'de Enflasyon Oranlarını ve FOMC Tutanaklarını Takip Edeceğiz...

ABD'de Enflasyon Oranlarını ve FOMC Tutanaklarını Takip Edeceğiz...

*ABD’de bugün Mart ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) açıklanacak. TÜFE’nin aylık %0.3, yıllık %3.4 artması bekleniyor. TÜFE Şubat ayında sırasıyla %0.4 ve %3.2 artış göstermişti. Çekirdek TÜFE’nin ise aylık %0.3 artması yıllık da %3.8’den %3.7’ye gerilemesi bekleniyor. Enflasyonun %2’lik hedefe yaklaşması halinde FED’in faiz indirimine başlayacağı beklentileri artabilir. %2’lik hedeften uzaklaşılması durumunda da yüksek faiz oranlarının devam edeceği beklentileri oluşabilir.

*Bu akşam 21:00’da FED’in 20 Mart’ta yaptığı ve değiştirmediği faiz oranına ilişkin toplantı tutanakları açıklanacak. FED bu toplantıda enflasyonun sürekli olarak %2’ye doğru hareket ettiğinden emin olana kadar faiz indirimine gidilmesinin beklenmediğini açıklamıştı.

*ABD’de dün akşam açıklanan haftalık APİ ham petrol stokları 3,034 milyon varil artış gösterdi. Stokların 2,415 milyon varil artması bekleniyordu. Geçtiğimiz hafta ise stoklar 2,286 milyon varil azalmıştı. Bugün 17:30’da resmi ham petrol stoklarının açıklanacağını da belirtelim.

Günün Ajandası;
15:30 ABD TÜFE
15:30 ABD İnşaat İzinleri
16:45 Kanada Faiz Oranı
17:30 ABD am Petrol Stokları
21:00 ABD FOMC Toplantı Tutanakları

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç