ABD Enflasyonu Beklentileri Aştı...

ABD Enflasyonu Beklentileri Aştı...

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan veriler beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Mart ayında manşet enflasyon bir önceki aya göre %0.3 artış beklentisine karşılık %0.4 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %3.4 artış beklentisine karşılık %3.5 artış gösterdi. Şubat ayı verilerinde aylık bazda %0.4, yıllık bazda %3.2 artış kaydedilmişti.

Çekirdek enflasyon ise bir önceki aya göre %0.3 artış beklentisine karşılık %0.4 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %3.7 artış beklentisine karşılık %3.8 arttı. Şubat ayı verilerinde aylık bazda %0.4, yıllık bazda %3.8 artış kaydedilmişti.

ABD’de enflasyon inatçılığını sürdürürken faiz indirimi beklentileri daha da uzaklaşıyor. Veri öncesinde faiz indirimi beklentileri Eylül ayını fiyatlarken, verilerin ardından beklentiler Kasım ayına ertelendi.

Açıklanan veriler sonrasında EURUSD paritesinde 1.0860 seviyelerinden 1.0788 seviyelerine hızla geri çekilmeler yaşandı.

Dolar endeksi %0.61 yükselişler 140.87 seviyesini gördü.

ABD devlet tahvilleri ise 4 ay önce gördüğü seviyelere yükseldi. 2 yıllık tahvil getirileri %4.946 seviyelerini görürken, 10 yıllık tahvil getirileri %4.507 seviyesine ulaştı.

Ons altında ise 2327 seviyelerine kadar geri çekilmeler oldu.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç