ECB Faiz Kararını Açıklayacak...

ECB Faiz Kararını Açıklayacak...

*Gece Çin’de takip ettiğimiz Mart ayına ilişkim Tüketici Fiyat Endeksi beklentinin altında kalarak aylık %0.1 artarken, yıllık %1.0 azaldı. Verinin sırasıyla %0.4 ve -%0.5 düzeyinde gelmesi bekleniyordu.

*Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün 15:15’de faiz oranını açıklayacak. %4.00 düzeyindeki faiz oranının değişmesi beklenmiyor. Faiz oranı sonrası ECB Başkanı Lagarde’ın da faiz indirimine ne zaman başlanacağını ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

*Dün akşam, FED’in 20 Mart’ta yaptığı ve faiz oranını değiştirmediği toplantıya ilişkin toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklarda, son verilerin enflasyonun sürdürülebilir şekilde %2’lik hedefe indiğine ilişkin güvenlerin artmadığı ve FED politikasının arzu edilenden daha az kısıtlayıcı olmasının enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı yaratması gibi riskler olduğu ifade edildi.

Günün Ajandası;
14:00 OPEC Aylık Rapor
15:15 ECB Faiz Oranı
15:30 ABD ÜFE
15:45 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç