ECB Faiz Kararı ve ABD Üretici Fiyat Endeksi Günün Başlıklarıydı…

ECB Faiz Kararı ve ABD Üretici Fiyat Endeksi Günün Başlıklarıydı…

*Avrupa Merkez Bankası politika faizini %4.50 oranında sabit tutma kararı aldı. Toplantıya ilişkin ECB’nin basın açıklamasına ve Başkan Lagarde’ın değerlendirmelerine linkteki haberimizden ulaşabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/926971

*ABD’de üretici enflasyonu Mart ayında bir önceki aya göre %0.3 artış beklentisine karşılık %0.2 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %2.2 artış beklentisine karşılık %2.1 arttı. Şubat ayı verilerinde aylık bazda %0.6, yıllık bazda %1.6 artış kaydedilmişti. Aylık bazda geçtiğimiz aya göre hız yavaşlamış olsa da yıllık bazda ciddi bir yükseliş söz konusu.

Çekirdek üretici enflasyonu ise Mart ayında bir önceki aya göre beklenildiği gibi %0.2 artış gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2.3 artış beklentisine karşılık %2.4 arttı. Şubat ayı verilerinde aylık %0.3, yıllık %2.1 artış kaydedilmişti.

*IMF Genel Müdürü Georgieva, “merkez bankaları faiz kararlarını gelen verilere göre ayarlamalı, gerektiğinde erken faiz indirimi çağrıları karşısında direnmeli” dedi.

*Wells Fargo, ABD Merkez Bankası'nın Eylül ayında 25 baz puanlık faiz indiriminin ardından gelecek yılın sonuna kadar her FED toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimi yapmasını bekliyor.

*OPEC tarafından yayımlanan aylık rapora ilişkin önemli notlara linkteki haberimizden ulaşabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/926972

*ABD Merkez Bankası’ndan Williams enflasyon verilerinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Açıklamaların detayına linkteki haberimizden ulaşabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/926968


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç