TCMB Rezervleri Artış Gösterdi…

TCMB Rezervleri Artış Gösterdi…

*Euro Bölgesi’nde cari işlemler hesabı Şubat ayında 45.2 milyar euro fazla beklentisine karşılık 29.5 milyar euro fazla verdi. Cari hesap Ocak ayında 39.4 milyar euro fazla vermişti.

*TCMB’nin yayımladığı haftalık para ve banka bülteninde 1-5 Nisan haftasında Merkez Bankası toplam rezervleri %3.04 artarak 126.87 milyar dolar oldu. Toplam rezerv içerisinde altın rezervleri %4.23 artışla 56.67 milyar dolar olurken, döviz rezervleri %2.10 artışla 70.19 milyar dolar oldu.

Haftalık menkul kıymet istatistiklerinde ise 1-5 Nisan haftasında yurt dışında yerleşik kişilerin portföy değişimleri hisse senetlerinde 362.9 milyon dolar artarken, DİBS (kesin alım) 86.4 milyon dolar arttı.

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamada bulundu:
-2023’te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellefimizle ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefimiz gelir vergisi beyannamesi verdi.
-Beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflerimize teşekkür ederiz.
-Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz.
-Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç