Tesla Inc. Bilançosu Düşen Satışların Gölgesinde 23 Nisan'da Açıklanıyor...

Tesla Inc. Bilançosu Düşen Satışların Gölgesinde 23 Nisan'da Açıklanıyor...

Elon Musk’ın şirketi Tesla Inc. önümüzdeki hafta 23 Nisan Salı günü ABD borsalarının kapanmasının ardından bilanço sonuçlarını açıklayacak. Elektrikli araç üreticisi Tesla, düşük satışlarla kuşatılmış durumda. Tesla, Wall Street'e ilk çeyrekte beklenenden daha az araba sattığını söylemişti. Otomobil üreticileri için daha az kârlı, tüketiciler için ise daha pahalı olan elektrikli araçlara olan talebin yavaşlaması konusunda uzun süredir endişeler sürüyordu. Bu durum Model 2'nin üretiminin 2025'e kadar planlanan üretimindeki olası gecikmesine ve otonom araçlara doğru stratejik bir değişimi doğurdu. Uygun fiyatlı Model 2'nin üretimindeki gecikme, kazançlar açısından risk olarak görülüyor.

Tesla'nın geleceği artık tamamen otonom araçların başarılı bir şekilde geliştirilmesine bağlı olarak algılanıyor.

Şirketin daha ucuz bir elektrikli araç üretmek yerine “robotaksi” üzerinde çalışmayı tercih etmesi yatırımcıları şaşırttı ve bu pek de iyi bir yönde olmadı. Elon Musk, bu ayın başında Tesla’nın 8 Ağustos tarihinde robotaksiyi tanıtacağını söylemiş ve pek ayrıntı vermemişti.

Bu gelişmeler eşliğinde bilanço beklentilerine geldiğimizde, şirketin hissedarları önümüzdeki Salı günü CEO Elon Musk'tan haber bekliyor. İlk çeyrek teslimatlarının yıllık bazda gerilediğinin anlaşılmasının ardından büyümeyi yeniden hızlandıracak bir plan arıyorlar. Plan, yeni düşük fiyatlı araçları, otonom robotaksileri veya şebeke ölçeğinde pil depolama gibi diğer iş fırsatlarını içerebilir. Detaylar ne olursa olsun, yatırımcılar bunu işine bağlı ve motivasyonu yüksek bir CEO'dan duymak ister.

Şirketin 23 Nisan’da hisse başı kazancını ilk çeyrek için 0.49 $ olarak açıklaması bekleniyor. Bu son zamanların en düşük hisse başı kazanç beklentisi oldu. Gelirlerin ise 22.26 Milyar $ gelmesi öngörülüyor. Yine bu da son iki yılın en düşük beklentisi oldu.

Tesla hisseleri 2024 yılı başından bu yana 250 $’dan 150 $’a kadar geriledi.

22 - 26 Nisan haftası bilançosu açıklanacak diğer önemli şirketler için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
https://www.ikon.news/haber/detay/927097 

Tesla Inc. Güncel Teknik Analiz – 19.04.2024

Tesla hisseleri yılın başından bu yana adım adım gerilerken, aslında 2021 Kasım ayından bu yana da yeni bir tepe göremiyor. Buradaki düzeltme hareketlerini takip ediyoruz. Bu hafta itibariyle en son 16 ay önce altında kaldığı 164.50 $’ı aşağı yönde kırdı ve 150 $’a hızla geri çekildi. Kısa vadede olası toparlanmadan bahsedilmek için en azından 164.50’nin üzerine çıktığını görmemiz gerekir. Bu gerçekleşmezse satış baskısı devam edebilir ve ataklar sadece tepki olarak kalabilir.

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç