pariteicons_f63.png

Buğday – Kuraklık Dönemi ile Yükselirken, 50 Haftalık Ortalama Teknik Tarafta Çok Kritik…

Buğday bu hafta tahıllarda yükselişe öncülük etmeye devam ediyor. Mayıs ayına girerken 6-10 günlük hava tahmini de normallerin üzerinde sıcaklıklar öngörüyor. Doğu Ukrayna ve Rusya'nın bazı bölgelerinde, halihazırda kuru olan koşulların yanı sıra, önümüzdeki hafta toprak neminde de net düşüşler görülüyor. Rusya'daki kuraklığın yol açtığı hava durumu, riskleri arttırdı.

Buğday fiyatları, Ocak ayı başından bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra istikrarını koruyor.

Teknik olarak baktığımızda, fiyatların alçalan takoz formasyonu içerisinden bu hafta güçlü bir şekilde çıktığını gördük. Bu yükseliş ile, 50 haftalık ortalama test edildi.  Yaklaşık 605 direncine denk gelen 50 haftalık ortalama, bir ralli tetikleyebilecek düzeyde önemli bir direnç bölgesidir. Bu ortalama yukarı yönde kırılırsa 2022 Eylül’den bu yana kırılmayan direnç hattı kırılmış olacak. Bu sebeple bu ortalamaya odaklıyız.

Olası düşüşlerde ilk destek 575’dir.

Destekler: 575 – 555 – 525

Dirençler: 605 – 660 – 728

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç