Microsoft’un Bilançosunda Bulut ve Yapay Zeka Teknolojisi Göze Çarpıyor…

Microsoft’un Bilançosunda Bulut ve Yapay Zeka Teknolojisi Göze Çarpıyor…

Dün akşam ABD piyasalarının kapanışı sonrası Microsoft’un bilanço sonuçları yayınlandı. Öncelikle rakamları verelim.

*Hisse başı kazanç: 2.94 $ (Beklenti: 2.82 $)
*Toplam gelir: 61.85 Milyar $ (Beklenti: 60.86 Milyar $)

Üretkenlik ve İş Süreçleri geliri önceki yıla göre %12 artışla 19,6 milyar dolar, Akıllı Bulut geliri önceki yıla göre %21 artışla 26,7 milyar dolar ve Daha Fazla Kişisel Bilgi İşlem geliri yıllık %17 artışla 15,6 milyar dolar oldu. Xbox içeriği ve hizmetleri geliri bir önceki yıla göre %62 arttı.
Şirket, bulut hizmetleri ve iş yazılım ürünlerinde yapay zekanın katkısıyla birlikte ciddi kazançlar elde etti.

Microsoft'un başkanı ve CEO'su Satya Nadella, "Microsoft Copilot ve yan dalları, her rol ve sektörde daha iyi iş sonuçları sağlayarak yeni bir AI dönüşümü çağını yönetiyor" dedi.

Microsoft, ChatGPT yapımcısı OpenAI ile yakın ilişkisi sayesinde yapay zeka yarışının en büyük kazananları arasında yer aldı.

Yapay zeka aynı zamanda bulut hizmetlerine olan talebi de artırıyor. Microsoft'un Azure bulut hizmetleri çeyrekte %31 arttı. Microsoft, Azure büyümesinin %7 yapay zeka hizmetlerinden geldiğini, bu rakamın bir önceki çeyreğe göre %6 olduğunu söyledi.

Geçen yıl piyasaya sürülen Copilot'un ilk kullanıcıları, Microsoft'un Teams yazılımıyla çevrimiçi olarak yapılan toplantıları yazıya dökme yeteneğinden ötürü kullanmayı bırakmadılar. Ancak bazı müşteriler, e-tablo oluşturma ve e-posta yazma gibi diğer alanların daha az başarılı olduğu düşüncesine sahipti.

Artan yapay zeka talebini karşılamak için veri merkezleri ve diğer altyapılara yönelik harcamalarını artırıyor. Microsoft, sermaye harcamasının 14 milyar dolar olduğunu açıkladı; geçen çeyrekteki 11.5 Milyar $’ı düşünürsek belirgin bir artış bulunuyor. Ancak Microsoft sermaye harcamalarının karşılığını alıyor gibi gözüküyor.
Microsoft'un piyasa değeri bu yıl 3 trilyon doların üzerine çıktı ve Apple'ı geride bırakarak bu açıdan onu dünyanın en büyük şirketi haline getirdi.

Microsoft'un hisseleri dün akşamki normal piyasa kapanışı sonrası, bu sabah pre-market seansında yükseldi.




ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç