FED Toplantısı Bugün Başlayacak, Sonuçlar Yarın 21:00'de Öğrenilecek...

FED Toplantısı Bugün Başlayacak, Sonuçlar Yarın 21:00'de Öğrenilecek...

*Asya seansında Çin’de İmalat ve Hizmet PMI verileri açıklandı. Veriler genel olarak 50 seviyesi üzerinde, yani gelişim bölgesinde, açıklandı. İmalat PMI verileri ise beklenti üzerinde gerçekleşti.
-Resmi İmalat PMI Endeksi: 50.4 (Beklenti: 50.3 ; Önceki: 50.8)
-Resmi Hizmet PMI Endeksi: 51.2 (Beklenti: 52.3 ; Önceki: 53)
-Caixin İmalat PMI Endeksi: 51.4 (Beklenti: 51 ; Önceki: 51.1)

*Gün içinde saat 11:00’de Almanya’dan ekonomik büyüme verisi açıklanacak. Saat 12’de ise bu sefer Euro Bölgesi’nden enflasyon ve ekonomik büyüme verilerini izliyor olacağız.

*Petrol piyasası son günlerde baskılanıyor. İsrail Hamas arasındaki gerginliğin mahkum takası ile gevşeyeceğine yönelik beklentiler, petrol tarafında geri çekilmelere sebep oluyor. Ham petrol 82.40, Brent petrol ise 87 seviyesine güne başlıyor.

*Bugün ABD Merkez Bankası3nın FOMC toplantısı başlayacak. İki gün sürecek bu toplantıda sonuçları 1 Mayıs saat 21:00’de öğreneceğiz. FED’in bu toplantıda faizleri sabit bırakması beklenirken, aslında önemli olan ileriye yönelik yönlendirmeleri olacaktır. Enflasyon, istihdam, büyüme ve faiz indirme zamanlaması konusunda FED’in ve Powell’ın vereceği mesajlar önemli olacaktır.

FED’in genel olarak bir sürpriz yaşanmazsa Eylül’e kadar faiz indirmesi öngörülmüyor.

*ABD borsa endeksleri yeni haftaya genel olarak pozitif bir başlangıç yaptı. Ancak geçen haftaki yükseliş hızında bir miktar zayıflama var. Bugün başta Amazon.com ve AMD olmak üzere önemli hisse senetlerinin bilançoları açıklanacak.

Bilanço takvimine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://ikonmenkul.com.tr/assets/upload/yd-bilanco_29_nisan_-_03_mayis_24.pdf


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç