Apple Inc.'in 2 Mayıs'daki Bilançosu Beklenirken, Geleceği Donanım ve Yazılım Tercihleri Belirleyecek

Apple Inc.'in 2 Mayıs'daki Bilançosu Beklenirken, Geleceği Donanım ve Yazılım Tercihleri Belirleyecek

Iphone, Ipad, Macbook gibi cihazların üreticisi ve IOS işletim sisteminin sahibi Apple’ın 2 Mayıs Perşembe günü ABD piyasası kapanışı sonrası (23.00’den sonra) bilanço sonuçları açıklanacak.

Genel beklentiler, şirketin 1.50 $ hisse başına kazanç ve 90.34 Milyar $ çeyreklik gelir açıklaması yönünde. Şirketin daha önce gelen son üç bilanço açıklamasında hisse başı kazanç sırasıyla 2.18 $ - 1.46 $ - 1.26 $ şeklindeydi.

Apple, istikrarlı kazanç performansıyla son 12 ayda en iyi performans gösterenlerden biri oldu. Ancak Apple, iPhone'a olan talebin azalması, Çin pazarının zayıf olması, akıllı telefon pazarındaki sert rekabet ve kötüleşen düzenleyici ortamdan sıkıntı çekiyor.       

Canalys'in dünya çapındaki akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin en son raporuna göre Apple'ın pazar payı, 2024 takviminin ilk çeyreğinde %16 ile Samsung'un %20'sini takip etti. Ancak Apple'ın, Google'ın üretken yapay zeka hizmeti olan Gemini'yi iOS'a entegre etme planının, iPhone gönderileri için ezber bozan bir gelişme olabileceği belirtiliyor.

iPhone satışlarındaki zayıflığın, Hizmetler segmentindeki istikrarlı büyümeyle kısmen telafi edilmesi bekleniyor. Apple'ın Hizmetler portföyünde 1 milyardan fazla ücretli abonesi var. App Store, dünyanın dört bir yanından önde gelen geliştiricilerin dikkatini çekmeye devam ederek şirketin trafiği artıran heyecan verici yeni uygulamalar sunmasına yardımcı oluyor. Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Card, Apple Fitness+ ve Apple One paketi gibi hizmetlerin genel büyümeye katkıda bulunması bekleniyor.

Mac satışlarının raporlanacak çeyrekte düşmesi bekleniyor.

Özet olarak bakarsak;

Apple'ın yakın vadeli sonuçlarının zayıf iPhone ve Mac satışlarının yanı sıra Çin'deki zayıflığın da yükünü taşıması bekleniyor. Adalet Bakanlığı'nın antitröst davası da dahil olmak üzere mevzuatla ilgili olumsuzlukların hisseler üzerinde bir engel olarak kalması bekleniyor.

Ancak yapay zekanın iPhone'a entegrasyonu, sağlam Apple TV+ içeriği, genişleyen kurulu taban ve güçlü hizmetler, Apple hisselerini destekleyen temel katalizörler arasında yer alıyor.

Şirket, dünyanın evrildiği noktada donanımlarını yazılımlarla zenginleştirme yönünde ağırlık verip vermeyeceği kritik nokta olabilir.

Apple Inc.'in 30.04.2024 tarihli güncel teknik analizi için linki tıklayabilirsiniz.

https://www.ikon.news/haber/detay/927258

 

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç