Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar Artışa Geçti…

Euro Bölgesi’nde Perakende Satışlar Artışa Geçti…

*Almanya’da Mart ayına ait dış ticaret verilerinde, bir önceki aya göre ihracatlar %0.9 artarken ithalatlar %0.3 arttı. Dış ticaret dengesi ise 22.3 milyar euro fazla verdi.

*İngiltere’de inşaat PMI Nisan ayında 50.2’den 53.0’e yükselerek eşik değerin üzerinde pozitif bölgede güçlendi.

*Euro Bölgesi’nde perakende satışlar Mart ayında bir önceki aya göre %0.8 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %0.7 artış gösterdi. Perakende satışlar Şubat ayında aylık bazda %0.3, yıllık bazda %0.5 azalış göstermişti.

*Avrupa Merkez Bankası’ndan De Cos, ECB’nin verilere bağlı hareket ettiğini ve belirli bir faiz patikası taahhüt etmediğini belirtti. Ek olarak, beklentilerin karşılanması durumunda Haziran ayından itibaren faizlerin düşürülebileceğini söyledi.

*Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda, zayıf yenin fiyatlar üzerindeki etkisini yakından takip ettiğini ve Başbakan Kishida ile yaptığı toplantıda Döviz hareketlerini tartıştığını söyledi.

*Avustralya Merkez Bankası (RBA) politika faizini %4.35 oranında sabit tutma kararı aldı. Kararın ardından RBA’dan Bullock şu açıklamalarda bulundu:
-Enflasyonun düşmesi belirgin şekilde daha uzun sürerse oranları artırmak zorunda kalabiliriz.
-Faizler enflasyonu hedefe geri döndürmek için doğru seviyede.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç