FED’den Kashkari, Enflasyonun Düşmemesi Halinde Faiz Artırımının Olası Olduğunu Söyledi…

FED’den Kashkari, Enflasyonun Düşmemesi Halinde Faiz Artırımının Olası Olduğunu Söyledi…

*Almanya’da sanayi üretimi iki aylık artışın ardından Mart ayında %0.4 düştü. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise %3.35 düştü. Bir önceki verilerde aylık %1.7 artışa karşılık yıllık %5.16 azalış kaydedilmişti.

*Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamada bulundu:
-Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik. Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir.
-Bunun yanı sıra vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık; örneğin asgari ücreti vergi dışı bıraktık, Gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdük, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttik,
-Kurumlar vergisi oranını artırdık, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirledik.
-Vatandaşlarımızın alım gücünü artırmak için her alanda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.
-Programımız şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı olup ülkemizin kendi programıdır ve başarı ile uygulanmaktadır.

*FED’den Kashkari, merkez bankasının uzun bir süre faiz oranları üzerinde sıkı durmasını beklediğini ve enflasyon göstergelerinin düşmemesi halinde faiz artırımı olasılığının olduğunu söyledi.

*Japonya Merkez Bankası Başkanı Ueda şu açıklamalarda bulundu:
-Enflasyon tahminlerimizin altında kalırsa veya aşağı yönlü riskler artarsa, bu durum mevcut destekleyici ortamımızı daha uzun süre korumamızı gerektirecektir.
-Fiyat görünümüne ilişkin riskler hem yukarı hem de aşağı yönlü olmak üzere yüksek.
-Ekonomik ve fiyat tahminlerimiz ya da bunları çevreleyen riskler değişirse, bu da faiz oranlarını ayarlamak için açık bir neden olacaktır.
-Japonya ekonomisi bazı zayıflıklar olsa da ılımlı bir toparlanma içinde.
-Maliyet baskısının azaltılmasının firmaları artan ücret maliyetlerini satış fiyatlarına yansıtmaktan caydırma ihtimaline karşı da dikkatli olmalıyız.
-Enflasyonun beklentileri aşma ihtimali var.
-Japonya'nın reel faiz oranı hem kısa hem de uzun vadede son derece negatif kalmaya devam ediyor.
-Mart ayındaki politika değişikliği sonrasında piyasa gelişmelerini değerlendirmeye devam ediyoruz, ancak gelecekte tahvil alımlarımızın boyutunu azaltmak uygun olacaktır.
-Uzun vadeli faiz oranlarının yurtdışı kur gelişmeleri, ekonomideki değişimler ve fiyat görünümüne bağlı olarak dalgalanması doğaldır.


ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç