pariteicons_f66.png

Kakao - Geçen Haftanın Sert Kayıplarını Telafi Etme Çabasında...

Kakao fiyatları, geçen haftaki sert düşüşlerin bir kısmını toparlayarak bu hafta Salı günü keskin bir yükseliş kaydetti. Geçen ay, fiyatların tüm zamanların en yüksek seviyesine (11722) ulaşmasından bu yana kakao fiyatlarındaki aşırı dalgalanma piyasayı etkisi altına aldı. Kakao fiyatlarında son zamanlarda yaşanan dalgalanma, marjların keskin bir şekilde artması nedeniyle kakao vadeli işlemlerindeki pozisyonları korumayı daha pahalı hale getirdi, bu da alış yönünde biriken işlemlerin zincirleme bir şekilde kapatmasına neden oldu. Likidit o günlerde azaldı ve piyasayı büyük fiyat dalgalanmalarına karşı daha savunmasız hale getirdi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan düşüş ile geçen seneden gelen rallinin neredeyse %50’si düzeltilmiş oldu. Çok keskin bir düşüşe şahit olduk. Bu sert düşüş sonrası tepki gelmesi normal ki hala ralliye sebep olan temel dinamikler de sürüyor. Ancak teknik olarak baktığımızda kısa vadede 9495 direnci üzerinde bir tutunma görmediğimiz sürece, tepkiler tekrar satış fırsatı olabilir ve 9495’in üzerinde kalmadıkça yeniden güçlü pozitif görüntü beklemek için erken olabilir.

Destekler: 8484 – 7996 – 6780

Dirençler: 9495 – 10300 – 11020

ÜCRETSİZ DEMO HESAP AÇIN !

Paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılacak olup kişisel verilerin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için "Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni" okuyunuz

Online hesap aç